sustainable by design

SUSTAINABLE BY DESIGN 2050

Den online udstillingsplatform “Sustainable by Design 2050” bliver lanceret den 25. september 2011.

Platformen vil vise nogle af de mest interessante og innovative projekter indenfor arkitektur og byplanlægning sammen med en samling af mere end 50 kortfilm. Målet er at bygge en global projekt- og filmdatabase som platform for internationale vidensdeling om strategier og muligheder for en ansvarlig arkitektonisk tilgang inden for arkitekturbranchen verden over.

UIA markerer sig ved COP16

Med manifestet Sustainable by Design og opfølgeren The Cancun Communication, har den internationale arkitektforening UIA slået endnu et slag for bæredygtighed ved COP16 i Cancun.

Sammen med 200 arkitekter markerede Louise Cox, UIA’s præsident og UIA’s vicepræsidenter, den internationale arkitektstands opbakning til en ny, bedre klimaaftale og respekt for miljøet gennem Sustainable by design - arkitektur.

Arkitekter fra hele verden sætter bæredygtig dagsorden

Seks intense COP15 - dage i arkitekturens tegn kulminerede med lanceringen af ’The Copenhagen Declaration – Sustainable by Design’ og uddeling af priser til morgendagens klima-problemknusere.

Den internationale arkitektforening, UIA, lancerede d. 12. december ’The Copenhagen Declaration – Sustainable by Design’, som er et manifest for, hvordan arkitekter kan og skal være med til at løse klimaproblemer gennem arkitekturen.

Bæredygtighed er meget mere end energi

Den internationale arkitekturverden bobler af aspirationer og tro på arkitekters mulighed for at formgive verden på en bedre måde. Samtidig tales der for, at enkeltproblemer ikke betragtes isoleret, men holistisk, for at finde en almen og facetteret tilgang til byggeriet.

Det er blevet lørdag, og en hel uges workshops, forelæsninger og diskussioner om design i bæredygtighedens tegn kulminerer med offentliggørelsen af den internationale arkitektforening UIA’s Sustainable By Design-strategi og prisoverrækkelse.

Sustainable by Design - The responsibility of the architect

The President of the International Union of Architects (UIA), Louise Cox is in Denmark on the occasion of the Climate Summit COP15 to promote the UIA Copenhagen Declaration-Sustainable by Design. AA had the chance to interview Louise Cox about the Declaration and the meaning of sustainable architecture and design.

What do you perceive as the key aspects of sustainable design?