sverige

Sverige lancerer ambitiøs arkitekturpolitik

I onsdags overrakte Malmøs stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson betænkningen ”Gestaltad Livsmiljö” til den svenske kulturminister Alice Bah Kuhnke. Som navnet antyder, indeholder betænkningen et meget bredt blik på det byggede miljøs betydning for hele samfundets udvikling og hverdagslivets udfoldelse.

RABAT PÅ KURSER I SVERIGE OG NORGE

Har du kig på efteruddannelseskurser i nabolandene, så er det nu blevet muligt at deltage til medlemspris. Dette er det første konkrete resultat af det nordiske samarbejde om efteruddannelse mellem Norske Arkitekters Landsforbund, Svenske Arkitekter og Arkitektforeningen.

Danske arkitekter kigger over Øresund

En undersøgelse viser at der er stor interesse blandt ledige arkitekter for, at se mod Sverige for at finde job.

Af Martin Yhlén

På tour-de-job i det svenske

Arbejdsløsheden blandt arkitekter i Sverige er nærmest ikke-eksisterende. Nogle steder i landet er der endda så stor efterspørgsel, at svenskerne har behov for at importere arbejdskraft udefra. Derfor sender Arkitektforeningen d. 12. oktober en bus med arbejdsløse danske arkitekter af sted til Malmø.

80 mio. til svensk arkitekturforskning

Det svenske forskningsråd Formas har netop besluttet at bevillige 80 mio. SEK til forskning på arkitekturområdet. De 30 mio. af puljen skal gå til en ny national forskerskole, og de 50. mio. skal gå til to forskningsmiljøer. Formålet er at styrke kvaliteten af svensk arkitekturforskning.