tilgængelighed

Arkitekt MAA: "Arkitekturen kan vende vores forestillinger om andre på hovedet"

Video: Hvordan fungerer byen, når man er blind?

På Folkemødet 2016 tog arkitektstuderende ud i Allinge for at opleve, hvordan byen fungerer, når man er blind.
Se videoen om de nye erfaringer, de senere kunne give videre til et panel, der skulle tale om tilgængelighed.

Fremtidens tilgængelighedskrav

Nu inviterer SBi kommunerne til workshop om fremtidens tilgængelighedskrav i Bygningsreglementet

Fire timers tilgængelighed

På fire timer skal I gøre folkemødet tilgængeligt for alle – også for mennesker med handicap. Sådan lød udfordringen til tre teams af unge arkitekter og synshandicappede fra forskellige faglige baggrunde.

Af Cæcilie Skovmand

Deltag i workshop om tilgængelighed

Energistyrelsen har igangsat en undersøgelse af tilgængelighedskravene i Bygningsreglementet. Det er målet at udvikle krav, der både understøtter tegnestuernes kreative råderum og fremmer et tilgængeligt byggeri.

Fremtidens tilgængelighedskrav i Bygningsreglementet

SBi inviterer tegnestuer til workshop om fremtidens tilgængelighedskrav i Bygningsreglementet

Endnu en hæder til tilgængelig arkitektur

Tilgængelig arkitektur rykker lige nu. Bevica Fondens tilgængelighedspris, der netop er blevet uddelt til Force4, er én blandt flere anerkendelser af vigtigheden af tilgængelig arkitektur, der er blevet givet i de senere år.

Force4 får hædrende ord på arkitekturens verdenskongres

Den internationale arkitektforening UIA’s verdenskongres løb af stablen i Durban i sidste uge. Den danske tegnestue Force4 Architects modtog hædrende ord for deres arbejde med tilgængelighed.

Arkitektur fjerner barrierer

Vi kan som arkitekter med helt almindelig arkitektonisk omtanke fjerne barrierer, siger Frederik Ejlers, arkitekt MAA og underviser på kurset Universelt design – tilgængeligt byggeri. Læs interview.

De bedste eksempler på tilgængelighed er usynlige

Force4Architects arbejder med intuitiv tilgængelighed og har netop vundet idékonkurrencen, Accessible Everyday. Det handler om ikke at skabe barrierer, når tegnestuen designer specifikke løsninger, som stimulerer specifikke sanser.

Af Helle Lorenzen, journalist (DJ) Designkommunikation