trafik

Uambitiøst at skyde roadpricing ned

D. 25. september fremlagde Trængselskommissionen sine anbefalinger til at reducere trængsel og modernisere infrastrukturen i hovedstadsområdet.

Arkitektforeningen kan tilslutte sig kommissionens anbefalinger og finder det ærgerligt, at de ikke får større opbakning på Christiansborg.

Arkitektforeningen i dialog med nye ministre

I Arkitektforeningen holder vi øje med, at regeringen gør de gode intentioner om kreativ vækst og grøn omstilling til konkret virkelighed. Der er nemlig brug for politisk handling inden for de kreative erhverv, hvis ikke væksttoget skal køre igennem Danmark uden stop.

Den grønne omstilling

Ingen parkering her, tak

Hverdagens arkitektur: Ruden er dyr! P-afgift 510 kr. Cykler fjernes uden ansvar. Ingen ledige pladser. Arkitektforeningen har set nærmere på hverdagens trafikale udfordring, parkering.

Af Eva Bjerring

En stor bank fyldt med viden

For arkitekt MAA og planlægger i Furesø Kommune Marie Woge Nielsen har deltagelsen i konkurrencen Fremtidens Forstæder givet en masse ideer til udviklingen af Farum by.

Af Marie Leth Rasmussen

God planlægning er som et Kinderæg

God planlægning skal kunne flere ting på en gang, mener formand for Foreningen af Byplanlæggere Peer Frank, der glæder sig til at se Nordhavn vokse frem.

Af Marie Leth Rasmussen

Planlægning er et komplekst fag, der spænder over mange fagområder. Arkitekter, ingeniører, geografer og mange andre faggrupper arbejder sammen for at skabe visionære planer, der holder mange år frem. Denne tværfaglighed er en utrolig styrke ved at være planlægger, mener Peer Frank:

Nyt ministerium for by, bolig og landdistrikter

Arkitektforeningen er glade for, at statsminister Helle Thorning-Schmidt har lyttet til Arkitektforeningens råd og skabt et nyt ministerium: By- Bolig og Landdistriktsministeriet med Carsten Hansen (S) ved roret som minister.

Af Martin Yhlen