tværfaglighed

Arts Letters & Numbers: en ny disciplinær geografi

Den progressive uddannelses-organisation Arts Letters & Numbers inviterer til en serie workshops, events og kurser i upstate New York, hvor der både skal tegnes – og graves.

Hvor avocadoerne falder ned i swimmingpoolen

Arkitekt MAA Tola Poulsen er efter flere års jobsøgning og opbrugte dagpenge i Danmark flyttet til Uganda for at arbejde for FBW Architects and Engineers i Kampala, hvor der, grundet den økonomiske vækst syd for Sahara, er gode kår for byggebranchen.

Med føling og respekt

Arkitekt i det offentlige: Arkitektforeningen har talt med en række offentligt ansatte arkitekter om deres kompetencer, roller, tværfaglige samarbejder og om det egentlig adskiller sig ret meget fra det private at være ansat i det offentlige. Mød som den anden i rækken bygherre og arkitekt MAA Tommy Topp, der er ansat i DR Ejendomme & Service.

Af Lena McNair

Kritiseret kampagne trækkes tilbage

Efter stærk kritik fra arkitektstanden trækker ingeniørvirksomheden Alectia nu sin kampagne tilbage.

”Vi giver arkitekterne et forspring ved at sætte dem i anden række”, var overskriften i Alectias helsides annonce i Børsen i uge 9. Annoncen var et led i en kampagne, der udover at have været bragt i større landsdækkende dagblade, har kørt på YouTube.

To skridt frem og ét tilbage

Ingeniørvirksomheden Alectia har lavet en reklamekampagne, der problematiserer samarbejdet mellem arkitekter og ingeniører. Det er lige under lavmålet.

Af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen

Dokumentation og samarbejdsvilje efterlyses

Læs interview med professor Bjarne Ibsen: Arkitekterne har en utrolig naiv forestilling om, at blot man bryder alle grænser ned og bygger anderledes, åbent og transparent idrætsarkitektur, så kommer der ny bevægelse ud af det.

Det mener professor Bjarne Ibsen, forsknings- og centerleder på Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet i Odense, og han ser et klart behov for et meget tættere samarbejde mellem arkitekter og planlæggere på den en

Åben idekonkurrence: fremtidens bæredygtige multihus

Fredag den 5. november lanceres den åbne idékonkurrence: Fremtidens bæredygtige multihus.

Årskonference 2010 - Bæredygtighed i Bevægelse

Det er OS – ikke idrætsarkitekturen, der skal bruge energi. Så hvordan gentænker, transformerer eller erstatter vi eksisterende idrætsanlæg på bæredygtig vis og imødekommer nye behov for bevægelse? Og hvordan planlægger vi byer og åbent land, der giver os lyst til at bevæge os?

Konferencen Bæredygtighed i bevægelse: Nye aktiviteter – nye former – ny energi foregik i år på Arkitektskolen Aarhus d. 5. november 2010.

Det moderne forsamlingshus

Bæredygtigt idræts- og kulturbyggeri kan være med til at fremme væksten i Udkantsdanmark. Men idrætsvanerne har ændret sig markant siden 60’erne og 70’erne, og mange af de gamle sportshaller kan ikke tilfredsstille moderne menneskers behov.

I stedet for renovering af forældede bygninger gælder det om at turde tænke nyt for at skabe et mødested i lokalsamfundet med idræts- og kulturtilbud, der kan tiltrække ressourcestærke familier.