uddannelse

Provinsen: Døde trinbræt-byer eller udviklingsmekka?

Alle taler om provinsen. Men de færreste siger noget konkret om provinsens tilstand og fremtidsperspektiver

Arkitektforeningen og KADK inviterer til symposium med debat om den danske provins, hvor forskere, studerende og politikere vil diskutere provinsens tilstand og udviklingspotentialer anno 2015.

Danmark kan ikke leve af dumhed

Ved statsbankerotten i 1813 blev alle udgiftsposter på statsbudgettet kraftigt beskåret. Undtaget blev Kunstakademiet, for som Christian VIII sagde det: »Fattige og elendige er vi, lad os nu ikke blive dumme dertil«.

Af Natalie Mossin og Jesper Pagh

Regeringen vil skære på arkitektskolerne

Regeringen præsenterede 29. september sit finanslovsforslag. Det rummede noget af en bombe under de kunstneriske arkitektuddannelser

Over de næste syv år skal optaget mindskes, eller dimensioneres, som det kaldes, med 30 % på arkitektskolen i København og 20 % på arkitektskolen i Aarhus.

Arts Letters & Numbers: en ny disciplinær geografi

Den progressive uddannelses-organisation Arts Letters & Numbers inviterer til en serie workshops, events og kurser i upstate New York, hvor der både skal tegnes – og graves.

En verden af muligheder

'Arkitektur i folkeskolen' giver konkrete redskaber til at formidle arkitektur til målgruppen. Arkitekt MAA og ansat i arkitektfirmaet Saabye & Partners Barbara Bojsen-Møller deltog på kurset. Her fik hun blandt andet bekræftet sin påstand om, at det, der gør arkitektur interessant i forhold til folkeskolen, er, at det kan bruges som alternativ metode i nærmest alle fag. Kurset gentages 26.-27.

Analyse: Potentiale for at nedbringe ledighed blandt kreative

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen har varslet, at hun agter at skære op mod 30 pct. af studiepladserne i et udsnit af særligt humanistiske og kreative uddannelser. Her er Arkitektforeningens reaktion, som vi har skrevet sammen med brancheledere, og som netop er bragt i (let modereret form) i Politiken.

Velkommen til den næste generation af arkitekter

I denne uge starter nye årgange af studerende på Arkitektskolen Aarhus og KADK i København.

”Vi er i Arkitektforeningen stolte og glade over at kunne tilbyde de nye arkitektstuderende et fagligt fællesskab på tværs af generationer og geografi ved siden af skolen”, siger Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen og fortsætter:

Gratis kurser for studerende og nyuddannede

Arkitekternes Efteruddannelse er også for dig, der er studerende eller nyuddannet. Hvad end du står overfor at skulle søge dit første job eller deltage i din første konkurrence, har vi gratis kurser, der lærer dig at undgå fejl og faldgruber og klæder dig på til livet uden for skolen.

CV kursus
Få viden om, hvordan du opbygger dit CV, så det målrettes behovet i arkitektfaget.

Det begynder med børn og unge

Kulturminister Marianne Jelved har, fra hun tog i døren til Kulturministeriet pointeret, hvor vigtigt det er, at børn og unge kommer i nærkontakt med kunst og kultur. I dag lancerede hun så sin strategi for de indsatser, der skal sikre, at alle børn og unge i hele Danmark – også dem, der ellers ikke kommer på museum eller til musikundervisning, møder kunst og kultur.

Ny hverdag på Holmen

Både studerende og medarbejdere møder en forandret hverdag, når KADK lancerer sin nye struktur fra studiestart 2014. Syv nye institutter samler uddannelsernes DNA: praksis, videnskab og kunst.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation