unge

Debatbog om unge og byplanlægning

D. 26. september 2014 udkommer
 ’Med hverdagslivet som designpraksis – en bog om unge og byplanlægning’, som er den første danske debatbog om unge og byplanlægning.

Nyt Huskunstnerudvalg yder støtte til arkitektur

Statens Kunstfond har netop bevilget tilskud til 94 huskunstnerprojekter, som efter sommerferien igangsættes på flere af landets dag- og skoletilbud for børn og unge.

CityLAB satte unges idéer i spil

170 unge, planlæggere og politikere fra 14 kommuner var den 13. og 14. marts samlet i Vejle for i samarbejde at udvikle nye og innovative løsninger på konkrete udfordringer udpeget af de deltagende kommuner.

Af Niels Kjølholt, Politik & Analyse

Foreningen for Demokratiske Ungdomskonferencer havde i samarbejde med virksomheden 12byer planlagt konferencen, CityLAB 2014 i Vejles Spinderihaller.

Dansk arkitekturundervisning i Sydafrika

Flere og flere skoler er allerede begyndt at efterlyse måder at undervise børn og unge i arkitekturens univers. Samtidig retter udlandet blikket mod Danmark og vores arkitekturundervisning.

Rum til alle

Debatindilæg af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen, bragt i Altinget By & Bolig d. 6.3.2014

Antallet af unge hjemløse er næsten fordoblet på 4 år. Det tal må frygtes at stige i forlængelse af kontanthjælpsreformen, der trådte i kraft 1. januar i år.

​Visioner for fremtidens blandede boligformer ønskes

Kommuner og almene boligselskaber blander allerede boligformer, eksempelvis mellem leje- og ejerboliger, men der mangler tanker om, hvordan de ældre skal bo i fremtiden, og hvordan vi får plads til unge i dag, siger direktør for Arkitektforeningen, Jane Sandberg til Information.

Blandede boligformer giver gode resultater, det viser såvel forskningen som erfaringer fra en række boligselskaber rundt omkring i landet.

Ledigheden falder, men de unge arkitekter står stadig svagest

Generelt har det sidste år været godt for arkitektstanden. Ledigheden er fra november 2012 til november 2013 faldet fra 11,3 % til 7,6 %.  Illustrationen viser udviklingen i bruttoledigheden fra august 2012 og til november 2013. Tallene er hentet fra Akademikernes Centralorganisation.

En refleksion over krop og bevægelse i rum

I sit afgangsprojekt, RUMTID, fra Arkitektskolen Aarhus har Mie Dinesen forsøgt at gøre et abstrakt emne som bevægelse synligt samt at formidle det på en visuel måde, der kan anvendes af andre.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Hverdagsarkitektur i skolegården og på skoleskemaet

3.c og 5.a på Himmelev Skole er blot to ud af en lang række klasser landet over, som tog imod invitationen til at sætte hverdagsarkitekturen på skoleskemaet i forbindelse med Arkitekturens Dag den 1. oktober. Arkitektforeningen havde stillet arkitekt MAA og formidler Julie Dufour Wiese til rådighed for at bistå projektet.

Af Inge Panduro

JUUL|FROST arkitekter lancerer nyt boligkoncept

Juul Frost Arkitekter har udviklet et nyt boligkoncept med fokus på beboernes interaktion og et godt naboskab.