wild card

Profiler styrket med legat

BCVA, WE architecture, Planværkstedet, POINT, Thorborg Skovsted Johansen, Over Byen Arkitekter og Norrøn var de heldige modtagere af Dreyers Fonds legat-forløb for nystartede tegnestuer. Arkitektforeningen har spurgt tre af legatmodtagerne, hvad de har fået ud af forløbet.

Den nye generation af arkitekter

Forår på A + I_SCENEN

Igen i år inviterer A+I_Scenen, der er et initiativ skabt af Arkitektforeningen Østjylland og Arkitektskolen Aarhus til et flot line-up af danske og internationale arkitektvirksomheder.

Foreløbigt program for perioden februar - juni 2011:

Snöhätta v. Aase Kari Mortensen
Torsdag 23.02. kl.   16-18
Audit., Nørreport  AFLYST

London København Tur retur

Tre danske arkitektvirksomheder: Praksis Arkitekter, Arkitekt MAA Claus Harboesgaard Pryds og The Winter Office er udvalgt til at repræsentere Danmark i det internationale udvekslingsprogram New Architects DK_UK 2012.

Integration og byer på dagsordenen i London og KBH

Nyt udvekslingsprogram skal identificere og promovere talentfulde unge arkitekter fra Danmark og Storbritannien. Arkitekterne vil gennem besøg i København og London få inspiration, input og impulser til at udvikle deres praksis og mulighed for at opbygge internationale relationer.

Er du et Wild Card?

Wild Card Ordningen sætter spot på unge arkitektvirksomheder og gør det nemmere at invitere nyetablerede virksomheder med til de indbudte arkitektkonkurrencer.

Efter at have været placeret på dac.dk siden 2008 er Wild Card Ordningen nu flyttet til arkitektforeningen.dk. Vi opfordrer derfor alle unge arkitektvirksomheder, der opfylder ordningens krav, til at tilmelde sig.

Unge tegnestuer skal tegne kræftcentre

For at fremme den nye generation af arkitekter søges 8-10 yngre arkitekter gennem prækvalificering til at deltage i arbejdet med at tegne fremtidens kræftrådgivningscentre.

Kræftens Bekæmpelse og Realdania har indgået partnerskab om at opføre op til syv nye kræftrådgivninger, der arkitektonisk skal være med til at øge livskvaliteten for kræftpatienter og deres pårørende.

Der er afsat 150 mio. kr. til projektet, og det første byggeri sættes i gang i Aalborg i løbet af efteråret.

Wild Card Ordningen

Akademisk Arkitektforening har i samarbejde med DAC, Konkurrencestyrelsen og Bygherreforeningen udviklet en Wild Card Ordning, som retter fokus mod vækstlaget af nyetablerede arkitektvirksomheder.