70% less CO2 – omstilling til en levedygtig tidsalder

Det Kongelige Akademis særudstilling stiller spørgsmålet: Skal svampe, biopolymerer og selvforsynende lokalsamfund redde os ud af klimakrisen?
Udstillingen kan ses frem til 14.01.2021.

Tidspunkt:

Udstillingsperiode: 07.10.2021 - 14.01.2022

Sted:

Meldahls Smedie, Danneskiold-Samsøes Allé 53, 1435 København K

Arrangeret af:

Det Kongelige Akademi

Udstillingen er et seriøst indspark til, hvordan Danmark kan nå sit ambitiøse klimamål med radikale løsninger inden for arkitektur og design.

Skal vi forme stole af svampe, fordi de indgår CO2-neutralt i naturen? Designe tøj, så det passer til vores krops forandringer gennem livet? Skabe arkitektur af biopolymerer ved brug af Artificial Intelligence. Eller lave selvforsynende samfund i ørkenlandskaber?

De fremsynede tilgange er der mange af, når Det Kongelige Akademi åbner dørene for særudstillingen ”70% less CO2 – omstilling til en levedygtig tidsalder”.

Udstillingen er et seriøst indspark til reduktionsmålet i Danmarks klimalov.

”Hvis vi skal nå de ambitiøse klimamål, er vi nødt til at bidrage fra alle sektorer i samfundet – i særdeleshed også fra uddannelses- og forskningsinstitutioner. Vi kender allerede i dag mange af de nødvendige løsninger og hvilke håndtag, der skal drejes på. Men for at nå de 70 % er det afgørende, at vi alle tager ansvar for at skabe helt nye radikale løsninger. Vi har travlt”, siger rektor Lene Dammand Lund.

CO2-reduktion gennem arkitektur og design

Alle studerende, forskere og undervisere på Akademiet har været inviteret til at byde ind med forslag, og blev stillet spørgsmålet: Hvad kan vi gøre lige nu? Hvad kan vi gøre om ti år? Og hvordan ser verden ud om 30 år når vi har implementeret alle løsningerne og den grønne omstilling er en realitet? Ud af de mange input, blev der udvalgt 31 projekter, der fra et bredt perspektiv, giver bud hvordan vi kan opnå CO2-reduktion gennem arkitektur og design.

Projekterne strækker sig fra Danmark til Sydamerika og det afrikanske kontinent. De viser, hvordan vi kan omlægge vores måde at producere, skabe, forbruge og leve sammen på, og hvordan vi dermed gennem design og arkitektur kan skabe levedygtige økologiske systemer og samfund til fremtiden.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +