NEW Design & Architecture

De nyuddannede arkitekter og designere fra Det Kongelige Akademi tager livtag med de store udfordringer i vores samfund. Det gør de på afgangsudstillingen på Holmen i København.
Udstillingen kan ses 22.06.2024 - 19.08.2024, dog lukket 8. juli-28. juli.

Emma Vrucinic og Molly Lovisa Cecilia Frösslund projekt ” The Bright Side of Night: Light as a Tool for Type 1 Diabetes Management”

Emma Vrucinic og Molly Lovisa Cecilia Frösslund projekt ” The Bright Side of Night: Light as a Tool for Type 1 Diabetes Management”

Tidspunkt:

Udstillingsåbning: 21.06.2024

Sted:

Det Kongelige Danske Akademi, Danneskiold-Samsøes Allé 51, 1435 København K

Arrangeret af:

Det Kongelige Akademi

Hvordan kan vi anlægge Danmarks kommende energiparker med respekt for biodiversitet, kulturarv og den lokale befolkning? Kan vi designe så komfortable og prisvenlige nattog, at de bliver det attraktive transportvalg fremover? Kan nye byggeteknikker sænke klimaaftrykket betydeligt i fremtidens enfamiliehuse? Og hvordan kan AI skabe helt nye og mere mangfoldige spiloplevelser?

Det er bare nogle af de mange problemstillinger, som de nyuddannede arkitekter og designere undersøger i årets afgangsprojekter fra Det Kongelige Akademi på udstillingen NEW Design & Architecture. Udstillingen åbner den 21. juni 2024, og byder på cirka 240 projekter, besøgende kan opleve gennem visuelt materiale, modeller og prototyper.

Stort engagement i verden

En af de drivende kræfter i projekterne er de studerendes engagement i verden, og hvordan vi skaber en levedygtig planet til fremtiden. Udstillingen viser, hvordan den nye generation af arkitekter og designere har arbejdet med konkrete og komplekse problemstillinger i vores samfund ud fra Akademiets trebenede vidensgrundlag, der baserer sig på videnskab, kunst og praksis. Den demonstrerer, hvordan de kreative kompetencer både kan anvise og forberede os på fremtidens scenarier, men også give håb og bud på, hvordan udfordringerne kan tackles.

Flere af projekterne er lavet i samarbejde med offentlige og private virksomheder og baseret på involverende metoder med blandt andet brugere og personalegrupper. Det Kongelige Akademi har i mange år haft fokus på FN’s Verdensmål. De 17 Verdensmål og deres sammenhæng udgør et vigtigt kompas for afgangsprojekterne.

Fri entré.

Illustration

Lampe med målinger kan skabe tryghed til diabetikere
Omkring halvdelen af dem, der diagnosticeres med type 1-diabetes i Danmark, er under 30 år. Type 1-diabetes er en kronisk tilstand, der kræver daglig behandling, herunder måling af blodsukkerniveauer og håndtering af insulin.

Emma Vrucinic og Molly Lovisa Cecilia Frösslund har i deres projekt ” The Bright Side of Night: Light as a Tool for Type 1 Diabetes Management” fundet, at det især er natten, der er en udfordring. De har som en del af projektet interviewet sundhedspersonale og unge voksne med type 1-diabetes. Svingende blodsukkerniveauer kan få diabetikerne til at vågne op og føle sig utilpasse og forstyrre deres søvn. Emma og Molly har designet en prototype af et smart lys, der viser blodsukkerniveauet med farvet lys. Lyset er forbundet til glukosemonitoren, så diabetikeren ved hjælp af farven fra lampen nemmere kan håndtere nattetiden.

Åbningstider

22.06.2024 – 19.08.2024
Åbent fra kl. 10.00 – 17.00.

Lukket 8. juli-28. juli

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +