agenda : EARTH #3: Det byggede rum - reorganisering mod en uendelig livscyklus

Hvordan kan man reorganisere det byggede rum ud fra tanken om en uendelig livscyklus? Er fortætning bedre end indvinding? Og er der brug for at gentænke lovgivningen omkring ejerskab, deling, genanvendelse, og ansvar? Vær med til sidste arrangement i det populære agenda: EARTH.

Tidspunkt:

07.06.2022 Kl. 16.00 - 18.00

Arrangeret af:

Dreyers Fond

Sted:

Valencia i Vesterbrogade 32 med indgang via Danske Advokater

I de tre debatarrangementer sætter Dreyers Fond rum og rettigheder for kloden til debat med skæringsflader til både juraen og arkitekturen. Marianne Krogh er kurator på alle arrangementer i serien agenda : EARTH, hvor titlen på det tredje er ’Det byggede rum – reorganisering mod en uendelig livscyklus’.

Klimaforandringer stiller menneskeheden foran den største opgave nogensinde, og det kalder på en forståelse af sammenhæng og forbundethed mellem mennesker og natur. Både det arkitektoniske og juridiske fagområde taler lige ind i den fælles bestræbelse på at sikre en bæredygtig udvikling. Titlen for tredje arrangement er ’Det byggede rum – reorganisering mod en uendelig livscyklus’, og arrangementet byder både på optræden og tværdisciplinær paneldebat.

Arrangementet er på engelsk og kurateret af Marianne Krogh, mens arkitekt Boris Brormann Jensen er moderator. Arrangementet indledes med et indblik i kunstneriske værker af den danske billedkunstner Jacob Kirkegaard, der igennem flere årtier og i hele verden har arbejdet med lydbaserede installationer og her viser uddrag og klip fra sine værker samt fortæller om dem.

Billedkunstens syn på vores efterladte rum

Arrangementet indledes med et indblik i kunstneriske værker af den danske billedkunstner Jacob Kirkegaard, der igennem flere årtier, og i hele verden, har arbejdet med lydbaserede installationer: Hvad er det for nogle rum, vi skaber og efterlader på jorden? Hvad er det, som det moderne samfund og dets hyperfunktionelle systemer gør os blinde og døve overfor?

Jacob Kirkegaard har blandt andet optaget lyden af affald, cirkulation og spildevand i Danmark, Letland og Kenya, og han har i værket ”4 Rooms” arbejdet med ’skjulte lyde’ i fire forladte rum i Tjernobyl.

International og tværdisciplinær paneldebat

Med overforbrug, negative aftryk og planetære grænser er det nødvendigt fremover at udfordre vores måde at tænke og anvende rum på: At forstå, at vi ’låner’ fra jorden, og når noget har udtjent sin funktion, kan og skal det finde nye anvendelser, historie og betydninger. Hvad enten det drejer sig om transformationer af eksisterende konstruktioner, om sociale funktioner, om det offentlige eller private rum eller om små infills eller større urbane landskaber. Hvordan kan man reorganisere det byggede rum ud fra tanken om en uendelig livscyklus, er fortætning bedre end indvinding, og er der brug for at gentænke lovgivningen omkring ejerskab, deling, genanvendelse, og ansvar? Det spørgsmål forsøger det internationale tværdisciplinære panel at besvare i debatten om livscyklus, genanvendelse, ejerskab samt rettigheder og nye muligheder.

I panelet sidder professor i arkitekturhistorie på Städelschule i Frankfurt, Niklas Maak, juraprofessor på Københavns Universitet, Thomas Gammeltoft-Hansen, billedkunstner Kenneth A. Balfelt og professor på Kunstakademiet i Wien, Elke Krasny.

Tilmeldingsfrist

Tilmeld dig senest den 3. juni.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +