Arkitektens studie- og arbejdsliv i fremtiden

Hvad betyder den unge generations værdier og kultur for udviklingen af vores uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser – og for udviklingen af arkitektprofessionen? FAOD, Akademisk Arkitektforening og Arkitektskolen Aarhus inviterer til seminar den 24. november på Arkitektskolen Aarhus. Du kan også følge arrangementet via livestream.

Foto: Arkitektskolen Aarhus

Tidspunkt:

24. november kl. 12.00-16.30

Sted:

Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus C

Arrangeret af:

FAOD, Akademisk Arkitektforening og Arkitektskolen Aarhus

”Det altafgørende for mig er, at jeg kan se mig selv i arbejdspladsens værdier – og at arbejdspladsen ser hele mig” Sarah, 30 år, nyuddannet arkitekt.

Vi ved fra undersøgelser, at etik og værdier spiller en afgørende rolle for den yngre generation – ligesom stress og trivsel er en stigende udfordring. Flere taler om et paradigmeskifte hos studerende og den unge generation af arkitekter i deres tilgang til studie- og arbejdsliv.

FAOD, Akademisk Arkitektforening og Arkitektskolen Aarhus inviterer alle interesserede inden for arkitektbranchen til en fælles drøftelse af, hvad den unge generations værdier og kultur betyder for udviklingen af vores uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser – og hvad det betyder for udviklingen af arkitektprofessionen.

Vi ønsker med seminaret at starte en debat om det bæredygtige studie- og arbejdsliv og blive klogere på, hvordan paradigmeskiftet udfordrer vores tilrettelæggelse af unges uddannelse og arbejdsliv på tværs af alle aktørerne i arkitektbranchen.

Vi håber at se både tegnestuer, kommuner, skolens medarbejdere og studerende, andre uddannelsesinstitutioner, interesseorganisationer m.fl. til en fælles diskussion på tværs af interessenter.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig senest den 22. november.

Seminaret foregår på dansk, men der vil være mulighed for tolkning til engelsk.

Du kan også følge med via livestream. Se med her

Program

12.00-12.45 Ankomst og frokost

12.45-13.00 Velkomst og dagens program, v. prorektor Kristine Leth Juul, Arkitektskolen Aarhus og psykolog Johann Daustrand, Studenterrådgivningen

13.00-14.30 Tendenser i ungdomslivet og unges ønsker til arbejdslivet – oplæg og diskussion v. Noemi Katznelson, professor og ungdomsforsker AAU

14.30-14.45 Pause – kaffe og kage

14.45-15.15 De nye værdikrigere – yngre arkitekters værdier og holdninger til deres fag og arbejdsliv – oplæg og diskussion v. Lars Autrup, direktør Akademisk Arkitektforening

15.15-15.30 Pause

15.30-16.30 Fra kulturbærer til kulturskaber – workshop og diskussion af, hvad de nye tendenser betyder for vores planlægning af uddannelse og arbejdsliv i arkitektbranchen v. Johann Daustrand Næste skridt – hvad gør vi herfra? v. Kristine Leth Juhl og Johann Daustrand

16.30 Fredagsbar og networking
Der er et panel tilstede til seminaret, som under punktet ‘Fra kulturbærer til kulturskaber’ vil komme med de første bud på, hvad de nye tendenser peger på.

Panelet består af:

  • Arne Ennegaard Jørgensen, direktør FAOD, cand.phil., MBA
  • Lærke Bo Poulsen, ERIK Arkitekter, cand.arch.
  • Misja Barnow, karrierevejleder, Arkitektskolen Aarhus, cand.arch.
  • Peter Anker Møller, partner, Pluskontoret Arkitekter, cand.arch.
  • Simeon Østerlund Bamford, indehaver ReVærk, cand.arch
  • Villads Birch Hastrup og Anne Sofie Ravnsbæk Geertsen, studerende, Arkitektskolen Aarhus
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +