Arkitektforeningens prisopgave: Udsyn 2023

Hvordan kan begrænsninger påvirke byggeriet og samtidig være frisættende, æstetiske og attråværdige? Tema for prisopgaven Udsyn 2023 er "Begrænsningens Kunst". Vil du byde ind på konkurrencen, skal du indlevere din besvarelse senest den 3. marts 2023 kl. 12.00. Vinderforslaget tildeles en pris på 75.000 kr.

Forsideillustration: Udsmykning i forbindelse med byggeri af Børne- og Sundhedshus Vest, Gellerup. Collagen består udelukkende af materialer indsamlet fra nu nedrevne institutioner og bygninger i området. Værket er skabt af Camilla Nørgård.

Tidspunkt:

Deadline er 3. marts 2023 kl. 12.00

Sted:

Hele landet

Arrangeret af:

Arkitektforeningen

Konkurrencesekretær

Katrine Rasmussen

Junior projektleder

+ 45 31 26 40 78

kr@arkitektforeningen.dk

Når vi i arkitektfaget taler om bæredygtighed, centrerer samtalen sig ofte om absolut bæredygtighed, regenerativt design eller planetære grænser – forskellige tilgange til samme udfordring, som dog har forholdet til begrænsninger til fælles.

Begrænsninger opfattes ofte som indskrænkende og frihedsberøvende, men måske er det i virkeligheden det ubegrænsede, som begrænser vores blik og evne til at fremkalde en fremtid, hvor velfærd og velstand ikke defineres ud fra kvantitative og økonomiske termer?

Prisopgaven Udsyn 2023 har temaet og titlen: “Begrænsningens Kunst.” Du er  inviteret til at give dit bud på, hvordan arkitektfaget kan bruge begrænsninger og benspænd som en frugtbar kreativ strategi til at skabe fremdrift og nytænkning i idéudviklingsprocessen.

Det vindende forslag tildeles en pris på 75.000 kr. Derudover kan priskomiteen vælge at give rosende omtaler.

Deltag i konkurrencen

Med Udsyn 2023 inviterer Arkitektforeningen MAA’ere og stud.arch MAA’ere til at byde ind, men du kan også deltage, selv om du kommer med en anden faglig baggrund – det kræver blot, at du allierer dig med en arkitekt MAA eller stud.arch. MAA.

Alle forslag skal være indleveret senest den 3. marts 2023 kl. 12.00.

Hent konkurrenceprogram nedenfor og opret dig i iBinder, hvor al kommunikation og aflevering foregår. På iBinder kan du desuden finde bilag til konkurrenceprogrammet samt et filmet oplæg, hvor årets opgave perspektiveres.

Link til iBinder

Konkurrencesekretær

Katrine Rasmussen

Junior projektleder

+ 45 31 26 40 78

kr@arkitektforeningen.dk

Hvad er Udsyn?

Udsyn er en årlig idékonkurrence, som udskrives af Arkitektforeningen. Hvert år efterlyser vi bud på, hvordan arkitektfaget kan bidrage til en udvikling mod en absolut bæredygtig fremtid.

Denne gang er opgaven udarbejdet af arkitekt MAA Oskar Holst Kurtzweil, prisopgavevinder 2022, i samarbejde med Arkitektforeningens direktør arkitekt MAA Lars Autrup.

For at deltage skal du oprette en bruger i iBinder, hvor kommunikation og aflevering foregår.

Opret dig i iBinder

På iBinder kan du desuden finde konkurrenceprogram og bilag samt et filmet oplæg, hvor tankerne bag årets opgave foldes ud. Alle spørgsmål stilles via iBinder senest den 1. februar 2023. Konkurrenceforslag afleveres via iBinder senest den 3. marts 2023.

Gå til iBinder
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +