Arne Jacobsens sommerhus - her hentede han inspiration til former og farver

Kom indenfor i Arne Jacobsens private sommerhus, som han byggede i 1937 i klitterne ved Sejerøbugten, og kom tæt på den natur, som inspirerede den verdensberømte arkitekt til akvareller, tapeter, tekstiler og møbler.

Tidspunkt:

D. 18.08.2022 Flere tidspunkter i løbet af dagen

Sted:

Gudmindrup Skovsti 15, 4573 Højby

Arrangeret af:

Realdania By & Byg Klubben

På kanten af en fyrreskov ved Sejerøbugten rejser sig en lyngbevokset klit i tre meters højde. Her ligger Arne Jacobsens sommerhus ’Knarken’ med udsigt over strand og bugt. Sommerhuset, som er opført i 1937 i to niveauer, er delvist indbygget i klitterne og følger områdets kuperede terræn.

Selv om sommerhuset har op til flere solterrasser, så tilbragte Jacobsen efter sigende kun ganske få timer i liggestolen. Sommerhuset og naturen i Odsherred var stedet, hvor han dyrkede sin store interesse for botanik og hvor han fandt inspiration og motiver til mange af de akvareller, tapeter og tekstiler, som han skabte i 1950’erne.

Sommerhuset har kulturhistorisk betydning som ideologisk frontløber for en ny arkitektonisk retning; den nordiske fortolkning af modernismen med den særlige indlevelse i omgivelserne og brugen af regionale materialer, som kom til at præge det tyvende århundredes måde at bygge huse og boliger.

Program

Arkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt i og uden for sommerhuset og fortæller om arkitekturen, restaureringen og Arne Jacobsens tid i sommerhuset.

Om Arne Jacobsens eget sommerhus

Sommerhuset er opført i 1937 i Gudmindrup Lyng i Odsherred som fritidsbolig for Arne Jacobsen selv og hans familie. Realdania By & Byg købte sommerhuset i 2011 og restaurerede det i 2012-2013. Huset er i dag fredet og lejet ud som fritidshus.

Tilmelding

Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Man kan kun købe billetter som medlem af Realdania By & Byg Klubben.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +