Art Bar: Fredagsbar og Art Talk om regenerative materialer og potentialer i kunstneriske samarbejder

Vil vi i fremtiden bygge vores huse af tang, brændenælder, hør og tagrør? Initiativer spirer på tegnestuer, i værksteder og atelierer, i strandkanten og på engen blandt siv og dunhammere. Nye samarbejder blandt arkitekter, kunstnere, forskere, designere og producenter gror frem. I fællesskab stræber de efter at udvikle byggematerialer, der er en naturlig del af økosystemet.

På workshop i brugen af hør og nælde som materialer på Hørvævsmuseet på Fyn. Foto: Claus Lillevang

Tidspunkt:

02.06.2023 kl. 15:00 - 17:00

Sted:

Åbenrå 34, 1124 København K

Pris:

Gratis for MAA
Gratis for Studerendemedlem af Arkitektforeningen
Gratis for Ikke-medlem

Tilmelding ikke længere muligt

Vær med, når Arkitektforeningen og Empathic Environments inviterer til et kurateret, tværfagligt netværksarrangement om nælde, ålegræs og tagrør.

Mød en række fremtrædende og nytænkende arkitekter, forskere, kunstnere, og producenter der fortæller om deres tværfaglige praksis i udviklingen af en mere bæredygtig bygningskultur. Hvad betyder regenerative materialer for vores forståelse af arkitektur, for den måde vi sanser verden og bebor kloden? Hvad tilbyder det kunstneriske rum i udviklingen af nye materialer? Og er tværfaglige samarbejder en del af løsningen på klimaudfordringen?

Kom og mød Jonas Djernes og Justine Bell, Djernes & Bell, Line Frederiksen og Lykke Arnfred, CINARK/Det Kongelige Akademi, Kathryn Larsen, Studio Kathryn Larsen, Frans Drewniak, Det Kongelige Akademi og Sara Martinsen, Sara Martinsen Studio.

Hør, hvad de tænker om de potentialer, der ligger i at eksperimentere og samarbejde på tværs af fag, når der skal findes nye og mere bæredygtige svar på klimaudfordringen. Og helt særligt er der forpremiere på to film: Djernes & Bells dokumentarfilm ’Harvest to House’ og Frans Drewniak og Sarah Martinsens film om at bo med nælde, hør og hamp.

Der bliver mulighed for at spørge ind til projekter og møde andre fagligheder, der arbejder med regenerative materialer. Vi slutter af med fredagsbar og uformel snak.

Målgruppe: arkitekter, billedkunstnere, kunsthåndværkere, designere og producenter, der arbejder med plantebaserede materialer og for at skabe en ny relation mellem os mennesker og det byggede miljø.

Sprog: delvist engelsk og dansk.

Arrangementet er en del af Art Week og CAFx.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +