Barrierer for bæredygtighed i BR18 og mulige løsninger

Vær med, når vi præsenteret de mange dilemmaer og benspænd for bæredygtighed i byggeriet på baggrund af den nyeste undersøgelse af BR18. Vi dykker ned i rapportens konklusioner og diskuterer løsninger og perspektiver. Dit bidrag til debatten tæller.

Tidspunkt:

30.11.2023 kl. 14:00 - 16:00

Sted:

Åbenrå 34, 1124 København K

Arrangeret af:

Arkitektforeningen

Pris:

Gratis for MAA
Gratis for Studerendemedlem af Arkitektforeningen
Gratis for FORUM-medlemmer
Gratis for Ikke-medlem

Tilmelding ikke længere muligt

På mødet præsenteres pilotundersøgelsen ”BR18 og bæredygtighed” og de 12 dilemmaer for byggeriets praksis og tager debatten om, hvordan vi sikrer mere bæredygtighed i BR18.

Formålet med undersøgelsen er at vise dilemmaer og benspænd i selve bygningsreglementet BR18. Reglementet har som et overordnet formål at sikre hensyn til sikkerhed og sundhed i byggeriet.  Den grønne omstilling betyder, at vi skal prioritere anderledes i byggeriet. For vi kan ikke bygge som vi plejer, hvis vi skal nå de nødvendige klimakrav i byggeriet. Det betyder, at bygningsreglementet skal følge med.

I foråret bad derfor vi bl.a. arkitekter, ingeniører, bygningskonstruktører, håndværkere og andre, der arbejder med BR18 om at angive, hvor de ser benspænd i reglementet.

På mødet kan du bl.a. høre bæredygtighedskonsulent Kirstine Brøgger Jensen fra Danske Arkitektvirksomheder præsentere rapportens resultater. Desuden giver nogle af de aktører, der arbejder med reglementet deres bud på eksempler på dilemmaer og benspænd – og perspektiver på problemstillingen.

Dagsorden

  • •BR18 og bæredygtighed – 12 dilemmaer fra byggeriets praksis v. Kirstine Brøgger Jensen – Danske Arkitektvirksomheder
  • Dilemma 2: ”Silo-paragraffer” giver snævre løsningsrum v. Artelia
  • Dilemma 7: Barrierer ved brand – sikkerhed vs. Hastighed v. Brian V. Jensen – DBI – Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut
  • Dilemma 10: Dobbeltregulering: energihensyn vs. Klimakrav v. Nikolaj Callisen Friis – Lendager
  • Debat og drinks

Der er mulighed for at se og høre arrangementet via TEAMs. Et link sendes ud til alle deltagere dagen før. Tilmelding til online deltagelse er den samme som fysisk.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +