BEYOND, BETWEEN, ALONG: BYVANDRING PÅ NØRREBRO - Fra stenbro til hipsterkvarter

Nørrebro må være Københavns mest kendte bydel, ikke mindst efter at Time Out i 2021 placerede Nørrebro på førstepladsen af ”World’s Coolest Neighbourhoods”. Tidligere var det slumstormere, BZ’ere og bander, der huserede i byens tomme bygninger, og voldsomme gadekonflikter, der skabte overskrifter i landsdækkende medier. I dag er bydelen blevet fornyet og indtaget af studerende, singler og børnefamilier, og kunst og arkitektur af international kaliber blander sig med gavlmalerier og street art af lokale kendisser.

Foto: Torben Eskerod

Tidspunkt:

20 sep 2023 kl. 16:00 - 18:00

Sted:

University of Copenhagen Panum and Mærsk Tower Blegdamsvej 3B, 2200 København

Arrangeret af:

Lawrence Ebelle, Curated Works, og Tyra Dokkedahl, Seriously Fun

Tag med på byvandring med arkitekterne Lawrence Ebelle og Tyra Dokkedahl som dine lokale og faglige guider. På turen møder du beboerne Lars og Rina, der har udsigt til Panum. De fortæller om Nørrebros udvikling set fra deres vindue – og vi kommer forbi Mærsk Tårnet, Blågårds Plads, Folkets Park, Assistens Kirkegaard, Stefansgade og Lundtoftegade, hvor vi slutter af. Undervejs får du historien om nogle af de kunst- og arkitekturværker, der tegner billedet af Nørrebros udvikling fra boligbevægelse og hård stenbro til internationalt hipsterkvarter.

Praktisk info

Det er gratis at deltage. Der er begrænsede pladser, tilmelding er derfor nødvendig.

Vandringen bliver optaget på film og der bliver taget fotografier. Ved deltagelse i vandringen tillader du, at Lawrence Ebelle og Tyra Dokkedahl må bruge film og fotografier, hvor du er på, i deres arbejde med projektet Beyond, Between, Along.

Om Beyond, Between, Along

Beyond, Between, Along er et samarbejde mellem arkitekterne Lawrence Ebelle, Curated Works, og Tyra Dokkedahl, Seriously Fun, som begge er optagede af Københavns udvikling. Med projektet Beyond, Between, Along ønsker de at skabe rum for en samtale om Københavns udvikling mellem indbyggere, fagfolk og politikere. Beyond, Between, Along omfatter tre byvandringer og et debatarrangement, der er støttet af Indre By Lokaludvalg. Ebelle og Dokkedahl inviterer indbyggere, fagfolk, aktivister og politikere til at vandre langs kuraterede ruter på Nørrebro, i Indre By og i Sydhavn. På vejen kan man møde beboere fra Ebelles bog Beyond the window sill og opleve udvalgte værker af lokale og internationale kunstnere og arkitekter, der tegner bydelens historie. Samtaler på ruterne bliver samlet op i et debatarrangement på Københavns Museum.

Byvandringer

Nørrebro – 20. september 2023
Sydhavn – 27. september 2023
Indre By – 04. oktober 2023

Debatarrangement

Københavns Museum – 11. oktober 2023

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +