BEYOND, BETWEEN, ALONG: DEBAT OM KØBENHAVNS UDVIKLING - København før, nu og frem?

I 1989 stod København på fallittens rand og så ind i en konkurs, hvis ikke den danske stat tog drastiske midler i brug. Store infrastrukturprojekter blev sat i søen, Ørestaden - en helt ny bydel opføres på bar mark og kommunale lejeboliger blev solgt for en slik. Siden 1990’erne har kommunen og staten frasolgt offentlige arealer til private udviklere, der rejser ejerboliger med målet om at tiltrække borgere, der kan spæde i fælleskassen. Det har virket. I de sidste mange år har København haft plus på kontoen, men i dag er der ikke mere jord at sælge - og mange af dem, der ikke kom ind på boligmarkedet i 00'erne, må flytte ud af byen for at finde boliger, de kan betale. Hvad gør vi nu?

Københavns Museum. Foto: Seriously Fun Curated Works.

Tidspunkt:

11 okt 2023 kl. 15:30 - 18:00

Sted:

Museum of Copenhagen Stormgade 18, 1555 København

Arrangeret af:

Lawrence Ebelle, Curated Works, og Tyra Dokkedahl, Seriously Fun

For nogle er det eneste svar kinderægget Lynetteholmen – en megaø mellem Nordhavn og Refshaleøen. Andre peger på en fortætning af byen med tagboliger og baghuse som en vej, mens en gruppe fagfolk har søsat en visionskonkurrence om Fingerplan 2.0 i manglen på regional udvikling. Samtidig presser miljø-, klima- og demokratispørgsmål sig på og det er på tide at gentænke, hvordan København bliver udviklet. Er det tid til at finde en ny model for Københavns byudvikling? Hvilke behov skal udviklingen af København svare på? Og hvordan får byens beboere reel indflydelse på præmisserne for Københavns udvikling?

Mød blandt andre byrumsnestor og professor emeritus Jan Gehl, Københavns Stadsarkitekt Camilla van Deurs, CEO i Emergency Architecture and Human Rights Michael A. Ulfstjerne, arkitekt og stifter af PLADS Mette Prag og arkitekt, klimaaktivist og head of innovation ved tegnestuen EFFEKT Kasper Reimer Bjørkskov, når arkitekterne Lawrence Ebelle og Tyra Dokkedahl inviterer til debat om Københavns udvikling mellem borgere, politikere og fagfolk. På en eftermiddag får du indblik i udviklingen af tre bydele – Nørrebro, Sydhavn og Indre By – fra et lokalt og fagligt perspektiv – og får fagfolk og politikeres input til, hvordan København kan udvikles for at svare på de udfordringer byen har i dag – og dem vi går i møde.

Program

15.30 Velkomst og intro til Beyond, Between, Along

15.40-16.25 Del 1: Københavns udvikling fra 1989 til i dag: Hvad kom vi fra, hvad har lykkedes og hvad er mistet?

16.25-16.35 Kort pause

16.35-17.30 Del 2: København fremover: Hvilke udfordringer står København overfor idag? Og hvordan løser vi dem?

17.30-18.00 Drinks og uformel samtale

Praktisk info

Der er begrænsede pladser, tilmelding er derfor nødvendig.

Prisen for arrangementet sker efter “betal hvad du vil”-konceptet. Det betyder, at du kan betale din ønskede pris. Du kan eksempelvis betale en pris og købe et glas vin for 50 kr. og støtte initiativet. Du er også velkommen til at betale en mindre pris end 50 kroner. Betaling foregår på MobilePay på dagen.

Arrangementet bliver optaget på film og der bliver taget fotografier. Ved deltagelse i arrangementet tillader du, at Lawrence Ebelle og Tyra Dokkedahl må bruge film og fotografier, hvor du er på, i deres arbejde med projektet Beyond, Between, Along.

Om Beyond, Between, Along

Beyond, Between, Along er et samarbejde mellem arkitekterne Lawrence Ebelle, Curated Works, og Tyra Dokkedahl, Seriously Fun, som begge er optagede af Københavns udvikling. Med projektet Beyond, Between, Along ønsker de at skabe rum for en samtale om Københavns udvikling mellem indbyggere, fagfolk og politikere. Beyond, Between, Along omfatter tre byvandringer og et debatarrangement, der er støttet af Indre By Lokaludvalg. Ebelle og Dokkedahl inviterer indbyggere, fagfolk, aktivister og politikere til at vandre langs kuraterede ruter på Nørrebro, i Indre By og i Sydhavn. På vejen kan man møde beboere fra Ebelles bog Beyond the window sill og opleve udvalgte værker af lokale og internationale kunstnere og arkitekter, der tegner bydelens historie. Samtaler på ruterne bliver samlet op i et debatarrangement på Københavns Museum.

Byvandringer

Nørrebro – 20. september 2023
Sydhavn – 27. september 2023
Indre By – 04. oktober 2023

Debatarrangement

Københavns Museum – 11. oktober 2023

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +