Brugen af AI i arkitektkonkurrencer

Hvordan bruges big-data til at fremme kvaliteten i forslag om udvikling af byer og bygninger? Kan kunstig intelligens fremme bæredygtighed? Og hvordan inspireres arkitekterne til nytænkning i konkurrencer, mens deres ressourcetræk ligefrem lettes ved hjælp af teknologien?

Jakob Strømann-Andersen, partner og direktør for innovation og bæredygtighed hos Henning Larsen. Her driver han den strategiske udvikling af tegnestuens digitale redskaber. Foto: Agnete Schlichtkrull

Tidspunkt:

19.11.2024 kl. 15:30 - 17:00

Sted:

Online

Arrangeret af:

Arkitektforeningen

Pris:

Mødet er gratis for medlemmer af konkurrence- og udbudsnetværket. Tilmeld dig netværket ved at kontakte sgh@arkitektforeningen.dk

Tilmelding ikke længere muligt

Sidsel Gelting Hodge

Fagkonsulent

+45 30 85 90 07

sgh@arkitektforeningen.dk

Til den nyligt afholdte, åbne idékonkurrence om Refshaleøens fremtid afleverede Henning Larsen Architects et forslag, baseret på enorme datasæt, herunder en million opslag fra de sociale medier, der til sammen viste et andet prioriteringsbillede, end det arkitekterne selv havde forestillet sig. De kæmpe datasæt blev kurateret og sorteret ved hjælp af AI-teknologi, analyseret og omsat i en række nye design-drivere, som i tekstform blev fodret til en billedgenerator. Den dannede en række demokratiske og fordomsfrie fremtidsbilleder for Refshaleøen, men var der samtidigt tale om et metodisk nybrud i faget? Og vil det forme arkitektkonkurrencer anderledes i fremtiden?

På baggrund af Henning Larsen Architects’ forslag til den åbne idékonkurrence om Refshaleøens udvikling, har vi inviteret udviklingsdirektør Jakob Strømann-Andersen ind til at gøre os klogere på brugen af AI i arkitektkonkurrencer og på, hvilke perspektiver AI har for udvikling af faglig- og arkitektonisk kvalitet i konkurrencerne.

Om Jakob Strømann-Andersen

Jakob er uddannet civilingeniør med en ph.d. i arkitektur og er partner og direktør for innovation og bæredygtighed hos Henning Larsen. Her driver Jakob blandt andet den strategiske udvikling af tegnestuens digitale redskaber.

Du kan få en forsmag på de brede perspektiver for brugen af AI i arkitekturen i dette afsnit af podcasten BÆREDYGTIG, hvor Jakob Strømann-Andersen deltager sammen med dekan Jakob Brandtberg Knudsen fra Det Kongelige Akademi:

 

Er Arkitektforeningens konkurrence- og udbudsnetværk noget for dig?

Netværket er for alle, der beskæftiger sig med konkurrencer og udbud med arkitektydelser.
Vi drøfter alle former for udbud, som indeholder arkitektydelser. Og vi analyserer konkurrence- og udbudsforløb, undersøger rammerne, deler erfaringer og bringer viden i spil i fællesskab – for at lære af hinanden, løfte vidensniveauet, fremme kvaliteten og udbrede kendskab til god praksis.

Netværket er et forum for bygherrer, rådgivere, udviklere og andre, som har hænderne nede i udbudspraksis. Her løfter vi aktuelle udfordringer og tendenser og vender dem på tværs af roller og positioner. Vi mødes 5 gange om året, såvel på skærmen, som i København og Århus.

Se mere på Arkitektforeningens hjemmeside eller tilmeld dig netværket ved at skrive til fagkonsulent Sidsel Gelting Hodge.

 

Sidsel Gelting Hodge

Fagkonsulent

+45 30 85 90 07

sgh@arkitektforeningen.dk

Et tværfagligt Konkurrence- og udbudsnetværk

Arkitektforeningen arbejder for mere kvalitet i udbud og konkurrencer og for en bedre konkurrencekultur i branchen. Bliv en del af konkurrence- og udbudsnetværket og vær med til at udveksle viden om de mest aktuelle udfordringer og dele de bedste erfaringer. Netværket er et debatforum, hvor vi vender centrale tematikker, inspirerer hinanden, deler værktøjer, konkret viden og sparrer om arbejdet med konkurrencer og udbud.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +