Building Green: Grøn omstilling i mindre byggerier

Grøn omstilling og arkitektonisk kvalitet skal gå hånd i hånd – også i enfamiliehuse, sommerhuse og andre mindre byggerier. Men hvordan overbeviser vi bygherrerne om at bygge klimavenligt – også når loven endnu ikke kræver det? Hør to mindre tegnestuer og materialeproducenten diskuterer, hvordan vi sikrer klimavenlige løsninger og gode bygninger.

VERNA har opført dette landsted på den gammel frugtplantage, hvor en ny bolig er opført mellem de eksisterende bygninger i synergi med naturen og omgivelserne.

Tidspunkt:

Onsdag den 2. november kl. 12.10

Sted:

Scene: Green Discussions, Forum København, Julius Thomsens Pl. 1, 1925 Frederiksberg

Arrangeret af:

Arkitektforeningen

På scenen for grønne diskussioner adresserer vi behovet for mere bæredygtighed i mindre byggerier. Men det er ikke nødvendigvis let at overbevise en bygherre, med begrænsede midler, om at vælge de dyre men bæredygtige materialer, så hvordan gør vi det?

Til denne session kan du møde Karina Søgaard, som har mere end 20 års erfaring fra arkitektfaget med fokus på bl.a. klimavenlige boliger og projektudvikling, Nanna Kley, som er medstifter af den unge tegnestue Verna, der blandet har fokus på stedets traditioner til at svare på nutidens behov og Andreas Christensen fra Egernsund Wiengerberger, som kan producere mursten med lavere co2-forbrug, men efterspørger kunderne den klimavenlige løsning?

Panel

Karina Søgaard, arkitekt MAA, indehaver af MEWE BUILD
Nanna Kley, arkitekt MAA og partner i Verna
Andreas Christensen, Regional Operation Director i Egernsund Wienerberger

Moderator: Lars Autrup, Direktør i Arkitektforeningen

Du kan ikke tilmelde dig arrangementet særskilt, men du kan tilmelde dig Building Green og få gratis adgang til arrangementet.

Building Green: Vejen mod absolut bæredygtighed

Er de bedste år bag os? Dagen, hvor vi har opbrugt jordens ressourcer, rykker desværre længere og længere frem i kalenderen – Planetens ressourcer er begrænsede, men det er vores muligheder heldigvis ikke!

CO2-aftryk og LCA-beregninger er byggebranchens sprog og målestok, når vi taler bæredygtigt byggeri. Vi måler relativt og sammenligner ofte LCA-beregninger og CO2-aftryk mellem forskellige bygninger og deres materialer. Politisk og strukturelt er disse parametre blevet vejen til at opnå mere bæredygtighed og vores klimamål i 2030 og 2050. Men bæredygtighed er meget mere end CO2-aftryk. Det handler også om biodiversitet, luftforurening, overforbrug, økonomisk ulighed og vandforbrug. Vi er nødt til også at begynde at se på de planetære grænser for vores planet. Derfor SKAL vi hæve ambitionerne og finde ud af, hvordan ’Vejen mod Absolut Bæredygtighed’ ser ud.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +