Er radikal transformation og bygningskultur hinandens modsætninger?

Renovering og transformation er afgørende redskaber i den grønne omstilling, og bygningernes levetid skal forlænges for, at vi kan komme i mål. På Building Green kigger vi på omdannelsen af Bikubenfondens kontorbyggeri i nordvest, og hvad det projekt kan lære os om tranformation og en ny opfattelse af æstetik og bygningsarv.

Building-green-panel-om-transformation

Tredje natur: Stuctured Environment, Henrik Innovation, Aiohiken for Nordisk and The City of Inabe

Tidspunkt:

Torsdag d. 2. november 2023 kl. 15.25-16.10

Sted:

Scene: Green Discussions, Building Green, Forum, København,

Arrangeret af:

Arkitektforeningen

I denne samtale ser vi bl.a. nærmere på Bikubenfondens omdannelse af et undseeligt kontorbyggeri i Nordvest-kvarteret til nyt hovedkontor og kulturhus. Her er det et mål at gå meget langt for at give bygningens eksisterende materialer nyt liv i omdannelsen. Hvilken læring er der ved denne type transformation, og (hvordan) ændrer denne tilgang og æstetik vores syn på bevaring og bygningskultur?

Paneldeltagere

Søren Pihlmann, arkitekt MAA, stifter af pihlmann architects
Thøger Østberg, projektchef, Hoffmann A/S
Charlie C. Steenberg, arkitekt MAA, ph.d. ved Institut for Bygningskunst og Kultur, Det Kongelige Akademi samt indehaver af Steenberg Architects

Moderator

Dorte Sibast, arkitekt MAA og udviklingschef, Arkitektforeningen

Mød os også på

På specialudstillingen Rebuilding af Det Kongelige Akademi kan du blive (gen)introduceret for The CPH Lessons, som er 10 principper for hurtig og radikal forandring i det byggede miljø. Du finder den ved siden af cafeen.

Arkitektens rolle i det regenerative

Læs mere

Hvordan kan byggeriet sætte nye mål for at give mere tilbage til omgivelserne? Byggeriet har endnu ikke nået det vigtige delmål om at reducere C02 i forhold til Paris-aftalen. Det er den 2. november kl. 13.00 på Mainstage.

Når love ikke taler sammen

Læs mere

Et samfund i udvikling kræver gentænkning af de rammer og nedbrydning de søjler, vores lovgivning typisk definerer. Det gælder også i forhold til byudvikling, byggeri og anlæg. Her mangler samspil mellem forskellige love og regler, der ofte virker kontraproduktive i forhold til en ny bæredygtig virkelighed. Det er den 2. november 12.50 på Green Discussions scenen.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +