Call: Dagslys og frisk luft

Har du et projekt, der kan bringe mere dagslys og frisk luft ind i vores hverdag?
Frem til 1. juni har du mulighed for at søge projektstøtte.

Tidspunkt:

01.06.2022 kl. 12

Arrangeret af:

Villum Fonden

Sted:

Online

VILLUM FONDEN åbner igen for ansøgninger, der med originale og inspirerende idéer til at flytte dagligdagens aktiviteter udenfor i dagslys og frisk luft, vil skabe gavn og glæde for børn og voksne landet over. Alle kan søge – lige fra borgerforeninger og fritidsklubber til tegnestuer, organisationer, kommuner m.fl.

I alt er der afsat 20 mio. kr. fordelt i to puljer:

  • 5 mio. kr. til mindre projekter
  • 15 mio. kr. til større bygningsrelaterede projekter

Mindre projekter – søg op til 500.000 kr.

Har du en inspirerende eller måske eksperimenterende projektidé, der kan flytte nogle af hverdagens mange indendørsaktiviteter udenfor og bidrage til et sundere hverdagsmiljø?
Puljen er forbeholdt borgere, private og offentlige grupper, naboer, kolleger eller klassekammerater med idéer til, hvordan sædvanlige indendørsaktiviteter kan rykkes udenfor til legepladsen, skolegården, skoven, parker og pladser m.m.

Større projekter – søg bevilling fra 500.000 til 5 mio. kr.

Puljen er forbeholdt organisationer og professionelle aktører som fx arkitekter og bygherrer med projektidéer, der udvikler og implementerer innovative løsninger, der kan rykke traditionelle indendørsaktiviteter udendørs i dagslys og frisk luft.

Vi  søger idéer, der bygger videre på arkitekturens og byggeriets eksisterende erfaringer og traditioner; eksempelvis friluftsundervisningsrum på skoler eller nyfortolkninger af atriumgårde, arkader og andre uderum, der skaber nye overgange mellem ude og inde.

Vi imødeser overvejelser vedrørende projektets bæredygtige tiltag. Det kan være i form af forventet reduktion af energiforbrug og/ eller anden klimabelastende reduktion i form af genanvendelse eller besparelse af materialer m.m.

Ansøgningsproces og tidsplan

De indkomne ansøgninger bliver i efteråret vurderet og kvalificeret i VILLUM FONDENs arbejdsgruppe med faglig sparring fra hhv. Ellen Kathrine Hansen, ph.d. og lektor i lysdesign ved Aalborg Universitet i København, og Per Arnold Andersen, arkitekt MAA og særlig rådgiver i VELUX Gruppen.

Ved den endelige udvælgelse af projekter tilstræbes en bred geografisk spredning og variation af projekter, målgrupper og ansøgere.

ANSØGNINGSFRIST: 1. juni 2022 kl. 12.00.

Se hele opslaget med link til vejledning til den gode ansøgning, budgetskabelon og meget mere her.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +