Copenhagen in Common

Udstillingen ‘Copenhagen in Common’ handler om København og om fællesskaber: Dem vi er en del af, dem vi selv skaber i byen, og dem vi føler, vi har mistet. Fra pladser og byrum, der bringer landsbyens nærhed ind i storbyen til kollegieværelser skabt af containere men med store fællesarealer og højt til loftet. Udstillingen kan ses frem til 5.10.2023.

CopenhagenInCommon-Foto-Eryk-Piotr-Munk-Unsplash

Nørrebro. Foto: Eryk Piotr Munk/Unsplash

Tidspunkt:

04.05.2023 kl. 16-21.00

Sted:

DAC, BLOX

Arrangeret af:

Dansk Arkitektur Center

I 2023 er København udnævnt som verdens Arkitekturhovedstad af UNESCO. I Danmark har vi en stærk tradition for at tænke i fællesskaber og borgerinddragelse i arkitekturen. Aktive, velformede byrum bliver udendørs dagligstuer og fungerer ofte som lim for en bydels sociale sammenhæng.

Men hvordan danner arkitekturen rammen om måden, vi er sammen på? Hvordan kan den styrke fællesskabet? Og hvornår gør den det modsatte? Hvem bestemmer egentlig, hvordan arkitekturen skal se ud? Og hvordan tager man hensyn til byens svageste og udsatte, når byen vokser og indtager mere og mere plads?

Det handler om København og det handler om fællesskaber: Dem vi er en del af, dem vi selv skaber i byen, og dem vi føler, vi har mistet. De store og de små. Fra pladser og byrum, der bringer landsbyens nærhed ind i storbyen til kollegieværelser skabt af containere men med store fællesarealer og højt til loftet.

Vi zoomer ind på København, og ser nærmere på nogle af de steder, hvor fællesskabet har særlig gode betingelser. Vi spørger københavnerne, tilflytterne, pendlerne og turisterne: Hvor er København bedst? Hvor føler de sig hjemme i byen? Hvilke byrum virker modsat? Og vi hører arkitekterne bag projekterne: Hvad er lykkedes? Hvad er de særlig glade for? Og hvad kunne være bedre?

Kom med og gå på opdagelse i København og udforsk, hvad byen betyder for dig, mig og os.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +