Dansk Landskabspris 2023

Dansk Landskabspris uddeles ved et prisarrangement i Vartov i København. Her præsenterer de fire finaleprojekter, hvorefter vinderen kåres. Michael Thouber, direktør Kunsthal Charlottenborg er aftenens vært.

DanskLandskabsprisFinalister

De fire finalister: Bispebjergs Helende Haver, H. C. Andersens Have, Karens Minde Aksen og The Social Spine.

Tidspunkt:

23.11.2023 kl. 16:00 - 18:30

Sted:

Vartov, Farvergade 27, 1463 København

Arrangeret af:

Danske Landskabsarkitekter

Dansk Landskabspris hædrer landskabsarkitektoniske værker af særlig storartet karakter som tjener som inspiration for udvikling af branchen. Prisen uddeles som en anerkendelse af projekter, der har udmærket sig ved at være specielt nyskabende eller har øget merværdien for et sted inden for et givent tema. Temaet varierer fra år til år, og dette års tema tager afsæt i vigtige samfundsmæssige udfordringer.

Ved indstillingen til dette års Dansk Landskabspris beskrev Steen Himmer, landskabsarkitekt MPN, repræsentant for Park- og Naturforvalterne, samt talsperson for juryen, årets tematik således:
”I juryen vil vi gerne anerkende, at landskabsarkitekturen grundlæggende handler om samspillet mellem natur og mennesker. I år ønsker de tre foreninger derfor med afsæt i ’det levende’ at sætte fokus på dualismen og symbiosen mellem bygget og groet, mellem bygning og landskab mellem inde og ude. Derudover ønsker vi også at fremhæve den ekstraordinære værdi, der findes i kunstneriske og arkitektonisk stærke værker. Denne ekstraordinære værdi, der hæver værkerne over alene at være problemløsende, men som viser høj arkitektonisk kvalitet, når det gælder benyttelse, tilgængelighed, social værdi, langtidsholdbarhed. Projekterne må samtidig gerne repræsentere en bæredygtig økonomisk værdiskabelse i et stærkt fagligt greb, der skaber samfundsværdi,” forklarer Steen Himmer.

Ved dette års prisuddeling dyster fire finalister, der på overbevisende vis omfavner en eller flere aktuelle samfundsudfordringer som for eksempel klimaforandringer, fald i biodiversiteten, stress og udbrændthed, stigende sociale og økonomsike ulighed. Derudover viser finalisterne værdien af det grønne, koblingen til omgivelserne og samspillet mellem det byggede og det groede.

Dette års fire finalister er: Bispebjergs Helende Haver, H. C. Andersens Have, Karens Minde Aksen og The Social Spine.

Hvis du er nysgerrig i at læse mere om de fire finalister, så kan du læse mere her.

Til prisuddelingen er der begrænsede pladser. Alle interesserede er velkomne til at deltage ,men husk at bestille billet.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +