Den danske forbindelse til Bauhaus

Med filmklip, tegninger og historiske fotos viser Realdania By & Bygs arkitekturformidlere eksempler på designløsninger, indretning og komfort i bedste Bauhaus-ånd i Heibergs, Jacobsens og Møller-Jensens egne boliger.

Realdania By & Byg Klubben

Tidspunkt:

24.05.2022 kl. 17:00 - 18:30

Sted:

Realdania, Jarmers Plads 2, København V

Arrangeret af:

Realdania By & Byg Klubben

11 år eksisterede den tyske kunstskole Bauhaus; men effekten er aldrig ophørt. Indflydelsen nåede også mellemkrigstidens Danmark og kom til at påvirke både arkitekturens, møbel- og designkunstens formsprog fortolket af store arkitekter som Arne Jacobsen, Edvard Heiberg, Viggo Møller-Jensen, Poul Henningsen m.fl. Med filmklip, tegninger og historiske fotos sætter Realdania By & Byg Klubben fokus på den danske forbindelse til Bauhaus.

Edvard Heiberg var vild med den mekaniske funktionalisme, og i 1924 opførte han et hus til sig selv i Virum – Nordens første funkishus – ud fra analyser af brugsfunktioner. Det faldt i Bauhaus-ledelsens smag, som i 1930 udnævnte Heiberg til Meister på designskolens arkitekturlinje.

Også Arne Jacobsen begyndte at træde sine egne stier under indflydelse af strømningerne fra Bauhausskolen. Den hvide, skarpskårne funkisvilla i Charlottenlund, som han tegnede og byggede til sig selv i 1929, var datidens mest moderne hus i Danmark. Men inspirationen fra Bauhaus fik også andre udfald herhjemme. Det er PH og Viggo Møller-Jensens egne huse gode eksempler på.

Boligerne afspejler hver især arkitektens ideal om det perfekte hjem, og alle huse indgår i Realdania By & Bygs samling af historiske ejendomme, der repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år.

Med filmklip, tegninger og historiske fotos viser Realdania By & Bygs arkitekturformidlere cand.mag. i arkitektur- og kunsthistorie Astrid Klingenberg Weiss og cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling Mette Rabølle Sørensen eksempler på designløsninger, indretning og komfort i bedste Bauhaus-ånd i Heibergs, Jacobsens og Møller-Jensens egne boliger – huse som har været med til at præge de danske hjem i eftertiden.

Tilmelding

Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +