Det bliver helt vildt derude – om natur og ny landskabsæstetik

Danske Landskabsarkitekter inviterer førende aktører til en debat om hvor vildt det kan blive. Folkemøde med Nature Base & Danske Landskabsarkitekter.

Naturbase2-Folkemoede-Bornholm

Tidspunkt:

17.06.2023 kl.13:30 – 14:30

Sted:

H2, Nature Base, Allinge Havn, skibet Esther Jensen

Arrangeret af:

Nature Base & Danske Landskabsarkitekter

Naturen er under konstant forandring. Alting forandres, vokser, gror, visner og dør. I fremtidens landskaber bliver det vildere og vildere. Natur udvikles som investeringsobjekt og brand.

Rundt om i det danske landskab vokser ny natur frem gennem strategisk investering, politiks vilje og med filantropi. I vores postmoderne tid forsvinder veltrimmede haver, klippede grøftekanter og mælkebøtter mellem fliserne.

Den vilde have træder frem, urter og krat skyder op alle vegne og marker bliver til eng og selvgroet skov. Danske Landskabsarkitekter inviterer førende aktører til en debat om hvor vildt det kan blive.

Vi møder den vildeste kommune i 2022 Vordingborg, der med EU-finansiering har skabt masser natur. Superæstetikerne vil med skarpt blik på landskabsbilleder.

Hvor vild kan det blive – kan tottet græs og knæhøj urt blive for meget? Får vi en dag igen skarpt klippede kanter, korthårede parker og sirlige prydhaver? Hvad siger borgerne? Vil vi overhoved have natur – det billige skidt?

Debatdeltagere:

Ole Kjærgaard, adm. direktør OKNYgaard, Landskabsrådet, Green Cities, OKNygaard

Kristina Koch Sloth, kommunaldirektør, Vordingborg Kommune

Bettina Lamm, landskabsarkitekt MDL, sektionsleder ph.d. IGN, Københavns Universitet

Line Stybe Vestergaard, landskabsarkitekt MDL, MAA partner JUUL FROST Arkitekter

Moderator: Lise Hansen Thorsen, landskabsarkitekt MDL, Danske Landskabsarkitekter

Nature Base

Danske Landskabsarkitekter deltager for første gang på Folkemøde Bornholm, hvor vi har indgået partnerskab med Det Kongelige Akademi, idVerde, Malmos Landskaber, Landskabsrådet, Danske Anlægsgartnere og Green Cities – sammen er det Nature Base.

Nature Base debatscene hører til på det smukke træskib Esther Jensen, der ligger yderst på kajen på Allinge Havn og er en meget smuk og fin scenografi til vores faglige og professionelle vinkel på forsvarligt at forvalte fremtidens blå og grønne landskaber.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +