Det Nye Vikingeskibsmuseum - se og hør om vinderforslaget

Kom til særarrangement om vikingeskibsmuseet og hør vindertemaet fortælle om forslaget, konkurrenceprocessen og overvejelserne, man har gjort sig undervejs i forløbet. Samtidig kan du dykke ned i konkurrenceforslaget, som er udstillet i Arkitektforeningen frem til den 29. februar.

Vikingeskibsmuseet_Ny-museumsbygning-inderhavn_Copyright-by-KVANT-1-+-Lundgaard-&-Tranberg-Arkitekter

Vikingeskibsmuseets nye museumsbygning. Copyright: KVANT 1 og Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Tidspunkt:

29.02.2024 kl. 17:00 - 19:00

Arrangeret af:

Arkitektforeningen

Pris:

Arrangementet er gratis og kun for MAA'er og medlemmer af Forum For Arkitektur

Tilmeld

Tilmeldingsfrist: 26.02.2024

Et overbevisende landskabsbestemt hovedgreb, et nybyggeri i samklang med natur og mennesker og en transformation af den nuværende vikingeskibshal med en forståelse for dens oprindelige formsprog, er hjørnestenene i vinderforslaget til Det Nye Vikingeskibsmuseum. Bag vinderteamet står Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Marianne Levinsen Landskab og Christoffer Harlang Architects.

”Det nye Vikingeskibsmuseum er et godt eksempel på en ny retning, hvor arkitektur er meget mere end bare udformning af bygninger. Lundgaard & Tranberg Arkitekter er her kommet med et eksempel på, hvordan arkitektur kan være med til at skabe trivsel, fællesskaber og understøtte sammenhængskraften mellem Roskilde by, kystnaturen, fjorden og eksisterende arkitektur. Projektet viser samtidig, hvordan arkitektur kan hjælpe os i den grønne omstilling og med at håndtere de meget mærkbare konsekvenser af klimaforandringerne,”

– udtaler Johnny Svendborg, forperson i Arkitektforeningen og en af dommerkomiteens tre arkitektfaglige dommere.

Siden affredningen af Vikingeskibsmuseet i 2018 har der særligt fra arkitektstandens side været stor opmærksomhed på – og bekymring for Erik Christian Sørensens værk fra 1969. Disse bekymringer blev på flere områder imødekommet i arkitektkonkurrencen, som blev udskrevet i december 2022. Nu er vinderforslaget fundet og den gamle vikingeskibshal kan se frem til en transformation, der respekterer de store arkitektoniske kvaliteter i bygningen, ligesom det samlede anlæg med den nye udstillingshal og et overbevisende landskabeligt hovedgreb kan være et forgangseksempel på bæredygtigt museumsbyggeri.

Derfor er det med stor glæde, at Arkitektforeningen kan udstille vinderforslaget, som tager højde for historien, landskabet og klimaet, og invitere MAA’er til et særarrangement med præsentation af forlaget og overvejelserne bag. Arkitektforeningen udstiller vinderforslaget frem til den 29. februar.

Program for arrangementet følger.

Tidslinje for projektet

2023: Arkitektkonkurrence
2024-2025: Lokalplan og projektering
2025- 2027: Byggeriet af ny bygning til skibene og ankomsthal
2028: Vikingeskibene flyttes til den nye bygning
2028-2030: Transformation af Vikingeskibshallen og landskabsdesign

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +