Det tyske øje

Willkommen! En rejse gennem 1920'ernes nyskabende og eksplosive tyske kunst- og kulturliv på Louisiana. I centrum står periodens markante bevægelse ”Neue Sachlichkeit”, hvis nøgterne realisme spænder fra det krasse og satiriske til det knivskarpe, nærmest kliniske. Kan ses til 19.2.2023

Oskar Nerlinger: Straßen der arbeit. Louisiana Museum.

Tidspunkt:

Kan ses frem til 19.2.2023

Sted:

Louisiana, Humlebæk

Arrangeret af:

Udstillingen arrangeres af Louisiana i samarbejde med Centre Pompidou, Paris. og støttes af C.L. Davids Fond og Samling.

Kriser og turbulens, men også et vildt og voldsomt kunstnerisk nybrud. Efter Første Verdenskrig gennemlever det tyske samfund under Weimarrepublikken (1918-1933) nogle år med dyb fattigdom og politisk uro, men også med en kortvarig opblomstring af demokratiet og en stærk frihedskultur.

Perioden, der får en brat afslutning med nazisternes overtagelse af magten i 1933, kendetegnes af både euforisk skabelse og en stadig fornemmelse af truende opløsning. En “skrøbelig” tilstand, der udmønter og afspejler sig i et rigt og varieret kulturliv.

Louisianas store udstilling omfatter godt 600 værker og dokumenter af 90 kunstnere og fylder hele museets Sydfløj. Den blander maleri, tegning, foto, arkitektur, design, film, teater, litteratur og musik. Her sættes der i tematiske kapitler fokus på tidens markante kunstneriske strømning ”Neue Sachlichkeit” (på dansk ”ny saglighed” eller ”ny objektivitet”).

På en “udstilling i udstillingen” vises fotografen August Sander og hans banebrydende “gruppeportræt” af det moderne menneske.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +