Utzon Talk med hjerneforsker

Arkitektur og design påvirker din hjerne. Hør hjerneforsker Martin Skov fortælle hvordan.

Bosco Verticale i Milano. Foto: Unsplash

Tidspunkt:

06.05.2021 kl. 17:00 -18:00

Arrangeret af:

Utzon Center

Sted:

Utzon Center eller online

Arkitektur påvirker din hjerne. Dit humør og dine bevægelser bliver påvirket af de rum, som du befinder dig i.

Det ved hjerneforsker og neuroæstetiker Martin Skov en masse om. Han er seniorforsker ved Hvidovre Hospital, hvor han har specialiseret sig i forholdet mellem æstetik og hjerne.

Martin Skov og hans kolleger forsker blandt andet i skønhed og det smukke. Hvad er det egentlig for noget? Skov og kolleger forsker også i, hvordan kunst påvirker hjernen. Og hvordan mennesket i det hele taget er et dyr, som i uhørt grad påvirker og forandrer omgivelserne for at gøre dem mere interessante. Med alt fra frisurer, tøj, spisebordslamper, musik, blomsterbede og byrum.

Martin Skov vil forklare, hvordan arkitektoniske designelementer påvirker hjernens belønnings- og strafsystem, der blandt andet giver os oplevelsen af nydelse.

Derefter kommer Martin Skov med eksempler på, hvordan det påvirker vores handlinger og motorik, når vi bevæger os i designede rum.

Og så kommer det gode spørgsmål. Kan vi bruge forskningen til at forbedrer vores boliger og byggerier? Det er Martin Skov også klar til at tage en diskussion om.

Oplev foredraget på Utzon Center. Eller se med, når det live-streames.
Foredraget er på engelsk.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +