Er byens udvikling uden for demokratisk kontrol?

MorgenDAC: Lynetteholmen, Amager Fælled og Stejlepladsen er projekter, hvor kritikken larmer højere end begejstringen. Er modstanden en naturlig reaktion på en nødvendig forandring af byen eller et udtryk for at byens udvikling er uden for demokratisk kontrol?

Forsidefoto fra bogen “Opgøret om København” udgivet på Bogværket.

Tidspunkt:

21.09.2021 Kl. 08.15 – 09.15

Arrangeret af:

MorgenDAC

Sted:

DAC, BLOX. Bryghuspladsen, København K

Lynetteholmen har bred politisk opbakning og det var et massivt flertal, der i Folketinget vedtog loven, som gør det muligt at anlægge halvøen og igangsætte hele projektet. Der har været informationsmøder og høringer, hvor borgere og organisationer har haft mulighed for at komme med input ligesom By&Havn har inviteret arkitekter til idégenering.

Alligevel føler mange borgere sig kørt helt ud på et sidespor i processen og modstanden mod projektet vokser. Den modstand har fået fornyet energi efter det er lykkes foreningen Amager Fælleds Venner at stoppe byggeriet midlertidigt på Amager Fælled.

Er modstanden et udtryk for en generel utilfredshed med byudviklingen i befolkningen? Eller kunne den have været anderledes, hvis borgerne var blevet involveret tidligere og på en anden måde?

MorgenDAC har inviteret forfatter Peter Schultz Jørgensen, der netop har udgivet bogen “Opgøret om København”, hvor han kritiserer byudviklingen i København for at være ødelæggende og gældsdrevet. Sammen med arkitekt og direktør i Dansk Arkitektur Center, Kent Martinussen, diskuterer vi, om borgernes engagement i byudviklingen har forandret sig over de seneste år, mens flere og flere byudviklingsprojekter er blevet gennemført og om byudviklingen har bevæget sig uden for demokratisk kontrol.

Vært er Lars Fjendbo Møller.

MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i debatten om byens udvikling og arkitektur. Vores gæster ved, hvad de snakker om, og du bliver klædt på til at snakke med om alt fra stigende boligpriser til overturisme, og hvordan vi skal bo i fremtiden.

Du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events på dac.dk.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +