Fang din by 2024

For første gang træder fotokonkurrencen "Fang din by" uden for Danmarks grænser. Bag konkurrencen står Dansk Arkitektur Center (DAC), og i år udvides samarbejdet med kommuner og kulturinstitutioner i Riga, Torino, Ljubljana, Milano og Amsterdam for at invitere europæiske indbyggere til at deltage i konkurrencen. Konkurrencen løber fra den 1. marts til den 1. maj 2024.

Fang-din-By_DAC_Credit_-Ángel-castillo

Tidspunkt:

Konkurrenceperiode: 01.03-01.05.2024.

Sted:

Europa

Arrangeret af:

DAC

“Fang din by” er en åben konkurrence, hvor fotoentusiaster fortolker deres by i et øjebliksbillede. Nu får mennesker fra hele Europa chancen for at deltage. Ingen professionel fotografisk erfaring er nødvendig – det eneste krav er adgang til en mobiltelefon eller et kamera.

Fotos kan indsendes fra alle byer i Europa, uanset om det er en storby eller en landsby.

Årligt modtager “Fang din by”-konkurrencen omkring 5000 fotos i Danmark, og deltagelse er gratis. En jury udvælger de bedste fotografier, som vil blive udstillet digitalt og fysisk flere steder i Europa sommer og efterår 2024. Hvert år præsenteres et nyt tema, og temaet for 2024 afsløres den 1.marts på dac.dk og DACs Instagram-profil.

Formålet med fotokonkurrencen er at engagere flere mennesker i udviklingen af deres byer og samtidig nyde godt af den interesse og relevans, som brugergenereret indhold kan skabe i udstillinger.

Europæiske bidrag

Alle byer har deres egen karakter – men kæmper med en fælles udfordring; at omstille sig til en ny verden, hvor vi skal udlede væsentligt mindre CO2 og give mere plads til naturen. Det kommer også til at påvirke, hvordan vores byer kommer til at se ud fremover.

Europas byer er samtidig rige på arkitekturarv; fra Art Nouveau og brutalisme i Riga, arkader og barokslotte i Torino til kanaler og karakteristiske smalle huse i Amsterdam. Eller fra Milanos modemekka og moderne puls til Københavns havnebade og cykelstier. Men hvad vil indbyggerne selv fremhæve i deres by? Hvad synes de, gør deres by til et dejligt sted at bo? Eller måske det modsatte?

Kristina Neel Jakobsen Senior Projektleder i Dansk Arkitektur Center og ansvarlig for ”Fang din by 2024” siger:
” Arkitektur påvirker vores dagligdag på tværs af alder, geografi, etnicitet og køn. Uanset om vi er bevidste om det eller ej. Her kan ”Fang din by” vise et øjebliksbillede af vores byer. Vi ser frem til at modtage fotos fra forskellige dele af Europa til ”Fang din by 2024” og håber på at opdage kulturelle forskelle og ligheder blandt bidragene.”

Fakta om Fang din by

  • Konkurrencen løber fra den 1. marts til den 1. maj 2024.
  • Deltagelse er gratis
  • Udstillingsperioden er fra den 6. juni til den 1. oktober 2024 foran Dansk Arkitektur Center i København, udvalgte steder i Europa samt digitalt.
  • En international jury udvælger udstillingsbillederne, og de tre vindere. Vinderpræmierne består bl.a. af en interrailbillet til en rejse rundt i Europa til 1. pladsen.
  • Det er 9. år i træk, at konkurrencen afholdes, men første gang på tværs af flere lande
De deltagende kommuner og kulturinstitutioner

De deltagende kommuner og kulturinstitutioner er:

Arcam, Amsterdam, Holland
MAO, Ljubljana, Slovenien
Fabbrica del Vapore og Milano kommune, Milano, Italien
Riga kommune, Riga, Letland
CAMERA – Italian Centre for Photography, Torino, Italien

Fotokonkurrencen er støttet af den filantropiske forening Realdania, og New European Bauhaus-projektet, Desire – an Irresistible Circular Society. Desire er finansieret af EU.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +