First There Is A Mountain

Vestkystens største gratis, open-air kunstbegivenhed vender tilbage. Fra 31. august - 1. oktober afholder Varde Kommune den tilbagevendende kunstudstilling Wadden Tide på Blåvand Strand for fjerde gang. I år udforsker ni af landets fremtrædende kunstnere og kunstnergrupper sand som historie, ressource og materiale under titlen First There Is A Mountain.

WaddenTide-FotoTim-Johnson

Foto: Tim Johnson

Tidspunkt:

31.08-2.09.2023

Sted:

P-pladsen, Blåvandshuk Fyr, Blåvand Strand

Arrangeret af:

Empathic Environments, Wadden Tide 2023

”Wadden Tide er en ambitiøs satsning på kulturturisme på vestkysten, og det er en af de centrale elementer i Varde Kommunes kunststrategi. I år har vi ønsket at sætte Blåvandshuk som sted i centrum. Vi er stolte af at kunne præsentere nye, stedsspecifikke værker af nogle af landets fremtrædende kunstnere – og vi glæder os til at invitere lokale og turister til at opleve udstillingen First There Is A Mountain ved også at deltage i workshops, talks og performances gennem hele september. Der er vitterligt noget for alle!” udtaler Sandie Eis Ravn (A), der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune.

De deltagende kunstnere og kunstnergrupper er Hanne Nielsen & Birgit Johnsen, Kåre Frang, Kasper Hesselbjerg, Kirstine Roepstorff, Molly Haslund, Rasmus Myrup, Rikke Luther, Spacegirls og Tue Greenfort.

Oplev storslåede skulpturer, poetiske installationer, kunstnerisk forskning, sanselige videoer og bjergtagende performances på Blåvand Strand, i Blåvandshuk Fyr og på restaurant Høfde4, Hvidbjerg. Familier, skoleelever, turister og lokale kan deltage i workshops, performances, vandringer og middage hele september.

I 2023 bliver udstillingen kurateret af Empathic Environments under titlen First There Is A Mountain. Kuratorteamet står også bag kommunens kunststrategi.

”Som Vadehavets nordligste grænse er Blåvand Strand et helt unikt sted, der hele tiden bliver til. Udstillingen First There Is A Mountain udspringer af, hvordan Blåvandshuk blev til ved at ‘stjæle’ sand fra Fanø, Rømø og Langli, og hvordan tidevandet og vestenvinden til stadighed ændrer kystlinjen. Med sand som prisme kan vi opleve stedet på ny med de ni kunstnere og kunstnergruppers blikke,” siger kunsthistoriker Stenka Hellfach, der er den ene halvdel af Empathic Environments, der også består af Arkitekt MAA og journalist Tyra Dokkedahl.

I juni 2014 udpegede UNESCO’s verdensarvs-komité den danske del af Vadehavet som verdensarv. Med udpegningen har hele det 500 km lange tidevandsområde, der strækker sig fra Blåvandshuk i Danmark gennem Tyskland til Den Helder i Holland, status som verdensarv.

Som noget helt særligt afholder Varde Kommune Wadden Tide for at skabe nye relationer mellem mennesker og natur gennem samtidskunsten. Samarbejdspartnere omfatter Vardemuseerne, Nationalpark Vadehavet, Destination Vesterhavet, Blåvand-Ho Erhverv og Blåvand-Ho Borgerforening. Derudover afholder Varde Kommune og Blåvand-Ho Erhverv Wadden Tide Local – et initiativ, hvor fire lokale kunstnere udstiller i Blåvand by.

 

Tak til:

First There is A Mountain bliver støttet af Den Jyske Kunstfond, Augustinus Fonden, Nationalpark Vadehavet, Statens Kunstfond, Region Syddanmark, 15. Juni Fonden, Kulturregion Midt- og Vestjylland, Varde Byråds Kunstudvalg og Varde Kommune. Varde Kommune har opnået fundraising for omkring 2 millioner kr. Det lokale initiativ Wadden Tide Local bliver støttet af Blåvand Aktivitetscenter med 250.000 kr.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +