Forværrer vores boligidealer krisen på boligmarkedet?

Der mangler billige boliger, familieboliger, studieboliger og ældreboliger. Eller gør der? Selvom vi bygger mere, ser problemet alligevel ud til at blive større. Bygger vi efter idealer, der i virkeligheden er med til at forværre krisen på boligmarkedet? MorgenDAC

Foto fra den aktuelle udstilling, Bo Bedre Bæredygtigt. Foto: Christian Hoyer.

Tidspunkt:

01.02.2022 Kl. 08.15 – 09.15

Sted:

DAC, BLOX, Bryghuspladsen, København K

Arrangeret af:

MorgenDAC

Situationen på boligmarkedet bliver af flere betegnet som en egentlig krise. I byerne er det de høje priser og lange ventelister, der gør boligmarkedet utilgængeligt for stadig flere, mens det ude i landet kan være banken, der bremser boligdrømmen, når de ikke vil yde lån i mere skrøbelige postnumre.

Løsningerne handler især i byerne om at øge udbuddet af de konkrete boligtyper, der er mangel på. Men der er noget, der tyder på, at det faktisk ikke løser problemerne. Måske snarere tværtimod?
Skal vi i stedet gentænke vores måde at bo på? Kan vi blive nødt til at gøre op med den praktiske forståelse af boligtyper, udbud og efterspørgsel? Behøver vores boligdrømme at ende i en ejerbolig?

Til denne MorgenDAC genstarter vi boligmarkedet med indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek og seniorforsker Mette Mechlenborg fra AAU BUILD. Vi ser på danskernes boligdrømme og de idealer og strukturer, der ligger bag dem. Og så diskuterer vi, hvordan boligpolitikken historisk har været med til at forme de værdier, vi forbinder med vores bolig og kan gøre det i fremtiden.

Vært: Anne Katrine Harders

MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i debatten om byens udvikling og arkitektur. Vores gæster ved, hvad de snakker om, og du bliver klædt på til at snakke med om alt fra stigende boligpriser til overturisme, og hvordan vi skal bo i fremtiden.

Du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events på DAC.dk

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +