Fremtidens Forstad fra vision til virkelighed

På dette online møde sætter Arkitektforeningens arkitekturpolitiske netværk fokus på bruges af designmanualer og hvordan man omsætter visioner til virkelighed. Mød to af drivkræfterne bag realiseringen af projektet: Fremtidens Forstad, der vandt Byplanprisen i 2020.

Fremtidens Forstad i Årslev/Sdr. Nærå. Konkurrenceforslag af Tegnestuen Vandkunsten

Tidspunkt:

02.11.2022 kl. 14.00 - 15.30

Sted:

Microsoft Teams

Arrangeret af:

Arkitektforeningens Netværk for kommunal arkitekturpolitik

Katrine Østergaard Bang

Planfaglig konsulent

+45 30 85 90 14

kb@arkitektforeningen.dk

Projektleder Trine Hedegård Jensen (Faaborg-Midtfyn Kommune) og arkitekt Jannik Nyrop (Urban Strategy) indleder dette netværksmøde med et oplæg om Fremtidens Forstad med særligt fokus på planen for udviklingen af den nye forstad og realiseringen af den. Dvs. hvordan man er kommet fra konkurrenceforslag til lokalplan og designmanual og hvad det evt. yderligere har krævet af indsatser at omsætte vision til virkelighed.

Læs mere om netværket og hvordan du tilmelder dig her

Baggrund for Fremtidens Forstad

Usædvanligt for en lille provinsby, har midtfynske Årslev/Sdr.Nærå med 3700 indbyggere oplevet en befolkningstilvækst på 20% de seneste 10 år. Byen har et stort lokalt sammenhold, fremragende naturkvaliteter og gode trafikale forbindelser til Odense. Ambitionen er klar, yderligere 1200 skal flytte til Aarslev/Sdr.Nærå inden 2030. Derfor udskrev Faaborg-Midtfyn Kommune en ambitiøs projektkonkurrence. Vandkunsten vandt konkurrencen med en klart koncept for at bygge by og skabe en identitet, der balancerer mellem det bymæssige og det landskabelige. Hovedgrebet er at bygge tæt i en serie klynger, der ligger i landskabet og adskilt af kiler af natur. Det betyder at alle boliger får direkte adgang til landskabet – og klyngerne giver kommunen en strategi for at udbygge visionen i etaper. Hver klynge har sit eget centrum, et lille torv og bystræder og klyngerne tager identitet efter landskabet de møder: Bakken, Åen og Skoven. Klyngerne vil fremstå som samlede enheder a la de fine gamle herregårdsanlæg, der findes mange steder på Fyn.

Læs mere om Vandkunstens vinderprojekt her.

Katrine Østergaard Bang

Planfaglig konsulent

+45 30 85 90 14

kb@arkitektforeningen.dk

Foto: Katrine Østergaard Bang

Bliv klogere på arkitekturpolitik i praksis

Netværk for kommunal arkitekturpolitik

Det arkitekturpolitiske netværk er et tværfagligt forum, hvor vi som forening kan bidrage med arkitektfaglige input og skabe et rum for medlemmernes udveksling af viden, værktøjer og erfaringer med at udarbejde og implementere en arkitekturpolitik og dermed styrke den arkitektoniske kvalitet i det fysiske miljø.

Læs mere om netværket
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +