Gl. Strand x Tee Salon: Jane Jacobs

Heltinden er Jane Jacobs og menneskene på scenen er Københavns stadsarkitekt MAA Camilla van Deurs, Thomas Fleurquin, direktør og initiativtager til Distortion samt Uffe Elbæk.

Jane Jacobs

Tidspunkt:

23.02.2023 Kl. 17:00 - 18:00

Sted:

Kunstforeningen Gl. Strand, Gammel Strand, København K

Arrangeret af:

Tee Salon

Blandt byplanlæggere, arkitekter, kulturfolk, politikere og aktivister der er optaget af, hvad der skaber gode byer og dermed gode liv for de mennesker der bor i dem, er Jane Jacobs heltinden over alle by-heltinder.

Som journalist, aktivist og arkitekturkritiker var hun fra 50’erne og frem til hendes død med til at sætte ikke bare en ny dagsorden for måden vi forstår og ser byer på. Hun var som aktivist også med til at sikre at så ikoniske New York-bydele som SoHo, Greenwich Village, Little Italy og East Village eksisterer den dag i dag.

Hendes fokus var altid på, hvad der understøtter de menneskelige fællesskaber og interaktioner. Og hun argumenterede ihærdigt og vedvarende for de “kreative mellemrum” i byens struktur, der giver mulighed for at noget spontant og midlertidigt kan opstå.

Tee Salon har inviteret Københavns stadsarkitekt MAA, Camilla van Deurs og Thomas Fleurquin, direktør for og initiativtager til Distortion til sammen med Uffe Elbæk at gå på opdagelse i Jane Jacobs liv og tænkning.

Samtalen er modereret af Marie Schjeldal.

Om Tee Salon

Tee Salon er et eftertænksomt laboratorium og en kreativ legestue med rødder i vores højtelskede København – men med alle vinduer og døre på vid gab ud mod verden.

Vores ambition er at bidrage til at gøre København både klogere og smukkere ved hver tredje måned at byde på en helt, et eftertænksomt citat, en T-shirt og fire mennesker på en scene. Tee Salon er et co-lab mellem Sur le Chemin, All The Way To Paris, Fallucka, Forlaget Ti Vilde Heste, GL STRAND, Rasmus Sigvaldi og Uffe Elbæk.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +