Har arkitekter brug for en ny arbejdskultur?

MorgenDAC: Diskussionen om ligestilling i arkitektverdenen har fyldt en del. Men er den manglende ligestilling i virkeligheden blot et symptom på, at der er noget galt med arkitekternes arbejdskultur i det hele taget? Har normen for, hvordan arkitekturen skabes, historisk været for snæver?

Jannie Rosenberg Bendsen og Frants Nielsen

Tidspunkt:

31.05.2022 kl. 08.15 – 09.15

Arrangeret af:

MorgenDAC

Sted:

DAC, BLOX, Bryghuspladsen, København K

Arkitekturverdenen er kendt for en arbejdskultur drevet af passion og en bestræbelse på at skabe værker, der er enestående og betydningsfulde i eftertiden. Men prisen for mange har været, at de ikke kunne holde til det i længden eller måske slet ikke har kunne set sig selv som en del af den kultur.

Til denne MorgenDAC tager vi fat på de forhold arkitekturen bliver til under. For hvad er det, der gør, at så mange arkitekter og arkitektstuderende rammes af stress? Og hvad er det, der gør, at især tegnestuerne udgøres af en forholdsvis homogen gruppe, som i høj grad deler samme socioøkonomiske baggrund, etnicitet og at ledelsen og ejerkredsene først og fremmest er mænd? Hvorfor søger mange kvindelige arkitekter jobs uden for tegnestuerne?

For at forstå det dykker vi ned i arkitekturhistorien og undersøger, hvad der har formet kulturen og hvad der skal til for at skrive en ny historie for fremtiden. Det gør vi sammen med Frants Nielsen, CEO hos Dorte Mandrup, og Jannie Rosenberg Bendsen, fra forskningsprojektet ’Kvinder i dansk arkitektur 1925-1975’ på Københavns Universitet, som DACs nye udstilling ”Kvinder skaber rum” også bygger på.

Vi diskuterer, om vores forståelse af, hvad der driver os, kan være med til at ændre arbejdskulturen. Hvilken betydning har det, at vi kan spejle os i kulturen og måske i rollemodeller? Og kan vi udfordre vores fastforankrede forestillinger om en kultur og også vores egne bias?

Det spørger vi om, for at forstå, hvad der skal til for ikke bare at gøre arkitektverdenen mere rummelig og ligestillet, men også mere robust, når nye generationer kommer med helt andre perspektiver på, hvordan god arkitektur bliver til.

Anne Katrine Harders er vært.

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samles beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe hver tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.

Husk, at du kan lytte til podcasts fra tidligere MorgenDAC-events. Søg på MorgenDAC LIVE, der hvor du lytter til podcast, eller find podcasten på dac.dk

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +