Henning Bro fortæller om sit værk ’Hovedstadsmetropolen – den danske byregion’

Kom med når Henning Bro gæster Arkitektforeningen og præsenterer hovedpointerne fra sit værk ’Hovedstadsmetropolen – den danske byregion’ og få et indblik i, hvordan rammebetingelserne for hovedstadens udvikling har formet København som byregion.

Fotograf: Jonas Petri, Arkitektforeningen

Tidspunkt:

19. april kl. 16.00 – 17.30

Sted:

Arkitektforeningen, Åbenrå 34, 1124 København K

Arrangeret af:

Arkitektforeningen

Hovedstadsmetropolen – den danske byregion, der kommer i tre bind, er historien om, hvordan hovedstadsmetropolens udvikling og statens stadig mere fremskudte regionale aktionsfelt skabte behov for rammebetingelser for metropolens funktion som en byregion. Rammebetingelser, som først tilvejebragtes af markedet og staten, senere af forskellige offentlige aktører og til sidst af Hovedstadsrådet og amtskommunerne.

Det var regionale rammebetingelser, som omfattede fysisk planlægning, frembringelse af kreative områder, trafikplanlægning, kollektiv trafik, vand- og energiforsyning, miljøhåndtering, udnyttelse af sygehusvæsen og gymnasieskole samt regionalt politi-, rets-, brand- og ambulancevæsen.

Program:

16.00: Præsentation af hovedpointerne fra værket i 3 bind: ’Hovedstadsmetropolen – den danske byregion’
17.00: Forfriskninger og snacks

Henning Bro er cand.mag. og ph.d. i historie. Han har mange publikationer bag sig med fokus på økonomi- og socialhistorie, industri- og urbaniseringshistorie, velfærds-, bolig-, metropol- og øresundsregionshistorie. Henning Bro er tidligere arkivar på Rigsarkivet og stadsarkivar på Frederiksberg og arbejder i dag som seniorforsker ved Frederiksberg Stadsarkiv.

’Hovedstadsmetropolen – den danske byregion’ kan købes med rabat efter Henning Bros introduktion. Der bliver også serveret et glas og lidt sødt.

Arrangementet er for MAA’er og medlemmer af FORUM for Arkitektur. Tilmeld dig på knappen øverst til venstre. Billetter fordeles efter først til mølle-princippet.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +