Hvad sker der, hvis der ikke bygges flere boliger i København?

Der bliver bygget masser af nye boliger i København, og alligevel er priserne steget. Men kunne det være anderledes? MorgenDAC ser på nogle af de værktøjer, vi har til at påvirke boligmarkedet i København, og hvilken effekt det kan have både i og uden for kommunen.

Line Barfod, Jens Kristian Lütke og Curt Liliegreen

Tidspunkt:

21.11.2023 kl. 08.15 – 09.15

Sted:

DAC, BLOX, Bryghuspladsen 10, København K

Arrangeret af:

MorgenDAC

Det bliver nævnt ofte i diskussionen om byer og boliger: Burde vi egentlig helt lade være med at bygge nyt? Både af hensyn til boligpriser og bæredygtighed. Men hvad ville der egentlig ske, hvis der for en periode blev sat en stopper for boligbyggeriet? Hvad ville det betyde ikke bare for de Københavnske boligpriser, men også for beboersammensætningen i byen, og hvilke afledte effekter ville det have både i og uden for København?

Københavns Kommune er begyndt at udgive en årlig boligredegørelse, der med omfattende data maler et sirligt billede af boligsituationen i København. Her kan du blandt meget andet se, hvilke boliger der er blevet flere og færre af, hvorfor flytter folk ud, og hvor mange boliger vi forventer at få brug for i fremtiden, hvis udviklingen fremskrives. Men hvor meget af det kan politikerne og kommunen faktisk påvirke?

Til denne MorgenDAC spørger vi, om det er en vej frem at bremse boligbyggeriet, som flere foreslår, og hvilket alternativer der er, hvis målet et betalige bæredygtige boliger. Vi starter med en politisk samtale med Teknik- og Miljøborgmester, Line Barfod (EL) og Jens Kristian Lütken (V), der er Beskæftigelses- og Integrationsborgmester og i spidsen for Venstre i Københavns Borgerrepræsentation. Efterfølende dykker vi ned i boligredegørelsen sammen med direktør i Boligøkonomisk Videnscenter, Curt Liliegreen for at diskutere mulige indsatser og deres effekter på boligmarkedet i – og også uden for – København.

MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler vi beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe hver tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.

Efter arrangementet har du mulighed for at se vores aktuelle udstillinger inden huset åbner eller besøge DAC Café.

Husk, at du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events, som vi udgiver i podcasten Byen forfra. Søg på Byen forfra, der hvor du lytter til podcast, eller på dac.dk.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +