Kan vi vænne os til en ny klimaæstetik?

Denne MorgenDAC foregår på Arkitektskolen i Aarhus. Sammen med designer, Henrik Vibskov, professor i bæredygtigt byggeri og arkitekt MAA, Lotte Bjerregaard og stadsarkitekt MAA i Aarhus, Anne Mette Boye ser vi på klimaets betydning for arkitekturens æstetik og hvor anderledes, vi kan forestille os, den bliver.

Tidspunkt:

29.11.2022 kl. 8:15 - 9:15

Arrangeret af:

MorgenDAC – Dansk Arkitektur Center

Sted:

Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus C

Hvad betyder det for arkitekturens æstetik, når vi inden for en kort årrække skal reducere udledningen med over 90 % – og kan æstetik ligefrem blive en drivkraft for bæredygtighed?

For det utrænede øje kan det være svært at få øje på, at byggeriet har taget hul på en radikal forandring.

Vi har nemlig set det meste før. Facader med variationer af tegl og både glas, stål og beton finder stadig vej til byggepladsen. Renderingerne til den nye projektlejlighed ligner de mange andre renderinger af projektlejligheder, der kom før. De fleste af os forventer malede vægge, mens et køkken med grebsfri låger og køkkenalrum og loft-til-gulv-vinduer er en selvfølge i nybyggeriet. Og det kan man stadig få, selvom der er anvendt både upcyclede materialer eller træ.

Arkitekturen har aldrig stået stille, men den forandring vi står overfor, er måske mere radikal end nogensinde. Spørgsmålet er, om vi kan blive nødt til at sætte klimaet – og ressourceknapheden – over hensynet til komforten og æstetikken?

Her ser vi også på, hvordan design og kunst forandrer sig og vi spørger om vi ligefrem kan bruge en ny og mere kunstnerisk tilgang til æstetik, som drivkraften for den radikale omstilling?

MorgenDAC er arrangeret af Dansk Arkitektur Center. Anne Katrine Harders er vært.

Det er gratis at deltage, men det er nødvendigt at booke billet.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +