Klimakrisen forandrer arkitekturens æstetik – er vi klar til det?

Arkitekt og grundlægger af arkitektvirksomheden Cobe, Dan Stubbergaard, inviterer til en dialog om, hvad det betyder for arkitekturen, hvis den skal være en del af løsningen og ikke problemet selv. Hvad kommer det til at betyde for måden, vi bygger på og vores opfattelse af æstetik?

Foto: Rasmus Hjortshøj – COAST

Tidspunkt:

22.09.2021 Kl. 18.00 – 20.00

Arrangeret af:

BLOXtalk/DAC

Sted:

DAC, BLOX, Bryghuspladsen, København K

Vi kalder gerne vores nybyggeri for bæredygtigt. Og selvom meget af det ganske vist er bedre og mere bæredygtigt end det, der kom før, så er det alligevel nybyggeriet, der blinker rødt i klimaregnskabet. Det er nybyggeriet, der stadig hiver begrænsede ressourcer ud af kloden og nybyggeriet, der forurener nærmiljøet og kvæler biodiversiteten.

Imens det nye byggeri skyder op af jorden, bliver det eksisterende revet ned. Bygninger, der ikke længere kan fungere, som de var tiltænkt, og som ofte har vægtet funktionen over arkitektonisk æstetisk kvalitet. Men klimakrisen tvinger os til at tænke arkitekturen forfra og bruge det, der er, og skabe det nye med måde. Det bliver en stor kulturel opgave at skabe en måske helt ny æstetik.

Til denne BLOXtalk åbner Dan Stubbergaard, arkitekt MAA for en altafgørende samtale om, hvorfor arkitekter skal bygge mindre nyt og hvordan de i stedet skal bygge mere om. Men udgangspunkt i Cobes egne projekter, diskuterer vi, hvordan arkitektens rolle skal gentænkes, og hvad det betyder for måden, vi byudvikler på i dag, for forretningen og for æstetikken?

Program

kl. 18.00 Forfriskninger på trappen foran Salen
kl. 18.30 Velkommen/Kent Martinussen, administrerende direktør, Dansk Arkitektur Center
kl. 18.35 Foredrag/Dan Stubbergaard, arkitekt MAA og grundlægger af Cobe
kl. 19.10 Modereret diskussion
kl. 20.00 Slut

Arrangementet er gratis, når entréen er betalt. Eventet foregår på dansk.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +