Kom til vandreudstilling om dansk verdensmålsarkitektur på Aarhus Rådhus

Kom med, når vi åbner udstillingen med en række nyskabende danske arkitekturprojekter – Bl.a. en række østjyske projekter: Genbrugsstationen i Lisbjerg, landsbyen Nye, Feldballe Friskole og Ungdomskulturhuset i det gamle Amtssygehus i Aarhus. Udstillingen er en del af Aarhus Arkitekturuge og åbningen sker på Arkitekturens dag d. 2. oktober kl. 8 – 9.30 på Aarhus Rådhus.

Lisbjerg Genbrugsstation er tegnet Schønherr med LOOP Architects som underrådgiver og arkitekt på bygningen. Foto: Ib Sørensen

Tidspunkt:

Åbning 2. oktober kl. 8-9.30, udstillingen kan ses til den 7. oktober

Sted:

Trafikhallen på Aarhus Rådhus

Arrangeret af:

Arkitektforeningen Østjylland og Aarhus Kommune

Gamle bygninger, der bliver genbrugt til nye formål. Nybyggeri af biobaserede materialer som træ, halm og strå. Og nye lokale mødesteder og byudvikling, der kan hjælpe med at håndtere udfordringer med biodiversitet eller modstå voldsom regn og stigende havvand.

Det er blot nogle få eksempler på, hvad der kan ske, når arkitekter tænker i nye løsninger for fremtidens byer, bygninger og landskaber. Arkitekturen er nemlig en afgørende brik, hvis vi skal lykkes med at skabe en mere bæredygtig verden og nå FN’s 17 Verdensmål inden 2030.

Tænker vi os om, når vi bygger nyt eller omdanner eksisterende bygninger, tilbyder arkitekturen løsninger, der taler ind i store samfundsudfordringer som klima, biodiversitet, ressourcemangel, sundhed, trivsel og inklusion.

Sådan lyder baggrunden for, at Arkitektforeningen i anledning af Arkitekturåret 2023 i fortsættelse af udgivelsen af en guide til dansk arkitektur på vej mod FN’s bæredygtighedsmål, lancerer den landsdækkende vandreudstilling ”Dansk arkitektur på vej mod FN’s 17 Verdensmål – kan vi bygge os til en bedre fremtid?” Udstillingen viser 27 arkitekturprojekter fra hele landet – og heraf kommer de fem fra Østjylland.

Udstillingen kan ses fra d. 2. til 7. oktober hverdage kl. 8 – 16 og lørdag kl. 8 – 12, i Trafikhallen på Aarhus Rådhus.

Udstillingen vises i et samarbejde mellem Arkitektforeningen Østjylland og Aarhus Kommune som en del af Aarhus Arkitekturuge.

Udstillingsåbning mandag d. 2. oktober kl. 8 – 9.30.

Alle er velkomne til åbningen, vi byder på morgenkaffe og boller samt indlæg fra stadsarkitekt Anne Mette Boye og arkitekterne bag nogle af de østjyske projekter: Mikkel Schlesinger, Cebra Architecture, Anna Kathrine Bisgaard Sørensen, Arkitema, Kristoffer Hedegaard Andersen, ReVærk.

Med venlig hilsen Arkitektforeningen Østjyllandtte Boye.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +