Kvinde, kend din by

Kvinder fylder generelt mindre i historien end mænd. Der er sågar flere statuer af dyr i det offentlige rum end af kvinder. Hvorfor? Mød Gry Jexen, Henriette Steiner og Ane Cortzen til en snak om kvinder i den danske arkitektur, billedkunst, politik og litteratur.

Gry Jexen, Ane Cortzen og Henriette Steiner

Tidspunkt:

09.06.2022 kl. 20-21.30

Arrangeret af:

Dansk Arkitektur Center

Sted:

DAC, BLOX, Bryghuspladsen, København K

Kvinde kend din historie

At kvinder ikke er repræsenteret i historien, er selvforstærkende og en af forklaringerne på, at vi i 2022 oplever en skæv kønsfordeling og kønspolitik. Ofte er det mænd, der har formuleret historien, og der har ikke været fokus på at medtage de vigtige kvinder inden for billedkunst, politik og litteratur. I Gry Jexens bog “Kvinde, kend din historie”, portrætteres 50 vigtige kvinder, der har levet i Danmark i løbet af de seneste 500 år – 50 kvinder, der nu skrives ind i historien.

Kvinder i dansk arkitektur 1925-1975

… er titlen på et forskningsprojekt om oversete kvinder i dansk arkitekturhistorie. Forskningsprojektet er med i DACs aktuelle udstilling “Kvinder skaber rum,” og DAC har inviteret Henriette Steiner, der er projektleder på projektet, til at dykke ned i forskningen og fortælle om de mange banebrydende kvinder, der simpelthen er blevet glemt. Henriette er lektor fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet.

Program

  • Mulighed for middag i DAC Café fra kl. 18.00
  • AfterDAC-baren er åben fra kl. 19.00
  • Introduktion til “Kvinder skaber rum” kl. 19.00
  • Samtale i Salen kl. 20.00-21.30
  • DAC lukker kl. 22.00

Arrangementet er gratis, når entréen er betalt.

Om AfterDAC

Hver måned inviteres du til en aften med fordybelse og nydelse. Ane Cortzen er vært for en samtale om kunst, arkitektur, by og kultur.

DAC Café er åben inden talken og serverer torsdagsmiddag.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +