Louisiana – Forensic Architecture

Tag med Arkitektforeningen til Bådhuset, Louisiana og hør kurator Kjeld Kjeldsens fortælle om Louisianas nye arkitekturudstilling, Forensic Architecture.

Foto: Forensic Architecture. Airstrikes on M2 hospital in Aleppo, Syria, 2016

Tidspunkt:

15.06.2022 kl. 18.00-19.00

Arrangeret af:

Arkitektforeningen og Louisiana

Sted:

Louisiana, Gl. Strandvej 13, Humlebæk

Kan vi bruge arkitekturen til andet end at tegne bygninger og planlægge byer? Forensic Architecture er langt fra dét, vi normalt forbinder med arkitektur og handler ikke om at tegne nye bygninger, men om at bygge modeller til at se på verden med.

Denne femte udstilling i serien Arkitekturens Værksteder bliver et møde med den radikale forskningsenhed Forensic Architecture. Den opererer i et krydsfelt mellem arkitektur, journalistisk, jura, datalogi og menneskerettigheder med det formål at afdække, kortlægge og vidne om konflikter og forbrydelser rundt om i verden.

Arrangementet er kun for dig, der er arkitekt MAA eller stud.arch. MAA
Arkitektstuderende har gratis adgang på Louisiana ved fremvisning af gyldigt studiekort. For øvrige er entré ikke indeholdt i arrangementet.

Mødested:

Vi mødes i Store Sal i området ‘ KØLVAND/WAKES’ og følges herfra til Bådhuset.

Om udstillingen

Forensic Architecture beskæftiger sig med at opklare forbrydelser mod civile og krænkelser af menneskerettigheder, begået af stater, udøvende magter, militær og virksomheder. Ofte sker dette i tæt samarbejde med NGO-organisationer.

De indsamler data og benytter sig af billedmateriale fra internettet, som dokumenterer angreb på civile, miljøkatastrofer, brande, luftangreb, migration osv. Og så bruger de arkitekturens metoder til at analysere og modellere rum eller bygge dem virtuelt. Det sker alt sammen i forsøget på at kaste nyt lys over begivenheder og give vidner muligheden for at blive hørt.
Se mere hos Louisiana.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +