Anupama Kundoo: Taking Time

Ta' med Arkitektforeningen til særomvisning med kurator Kjeld Kjeldsen på Louisianas arkitekturudstilling, Taking Time, om den indiske arkitekt Anupama Kundoo.

Foto: Anupama Kundoo, Wall House, 2000 Auroville, Indien. Fotograf: Javier Callejas

Tidspunkt:

28.10.2020 kl. 17-18

Arrangeret af:

Arkitektforeningen

Sted:

Gl. Strandvej 13, Humlebæk. Vi mødes i søjlesalen.

I den fjerde udstilling i serien Arkitekturens Værksteder søger den indiske arkitekt Anupama Kundoo (født i Indien, 1967) at kaste lys over en knap ressource i vores liv: Tiden. får vi indsigt i Anupama Kundoos værksted, arkiver og arbejdsmetoder – og i en arkitekt som i høj grad praktiserer og udlever dét, hun prædiker.

Udstillingen er opbygget gennem to hovedtemaer. I det første, TIDENS ARKITEKTUR, præsenteres Kundoos egen forskning og gentænkning af traditionelle indiske byggetraditioner. Det er en evolutionær rejse fra de første naturlige byggematerialer, stenarter og ler slebet af naturens kræfter, over muslingeskaller og sommerfugle til simple værktøjer og håndlavede mursten. Her kan også opleves en 1:1 konstruktion af Kundoos etværelsesbolig og boligprojekt, som hun har udarbejdet til Auroville, og som er skabt med tanke på den hastige urbanisering og den deraf følgende boligmangel i Indien.

Igennem det andet hovedtema i udstillingen, CO-CREATION, vises Kundoos modeller for og tanker bag et enormt by- og udviklingsprojekt, som skabes i samarbejde med tyske klima-ingeniører og arkitekturstuderende fra København, New Haven og Potsdam. Det 240.000m2 store byggeri bærer titlen Line of Goodwill og er udviklet med fokus på bæredygtighed, sociale, økonomiske og miljømæssige forhold.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +