M/Meditation In Copenhagen

Den franske designduo M/M (Paris) har igennem årtier stået bag banebrydende projekter i krydsfeltet mellem grafisk design og kunst, hvor de har skabt kampagner, værker og forestillinger i tæt samarbejde med musikere, billedkunstnere, teatre, kunstmuseer og modehuse over hele verden. Kan ses frem til 20.02.22.

Tidspunkt:

10.12.2021 - 20.02.2022

Arrangeret af:

Kunstforeningen Gl. Strand

Sted:

Kunstforeningen Gl. Strand, Gammel Strand, København K

Vinterens store udstilling i GL STRAND M/Meditation IN COPENHAGEN præsenterer deres arbejde gennem 30 år med særligt fokus på samarbejder med kunstnere og kunstinstitutioner, men præsenterer også en række helt nye værker skabt specielt til udstillingen og med konkret afsæt i det københavnske bybillede og historie.

Resultatet er et anderledes bud på en retrospektiv udstilling, hvor M/M (Paris) har forvandlet to af kunsthallens etager til en hybrid mellem en kunstudstilling, en arkivpræsentation, en studiesal og et hjem. Her kan publikum, igennem mange typer af medier, objekter og præsentationsformer, udforske designduoens mange projekter og samarbejder, der blandt andet tæller Björk, Alexander McQueen, og kunstnerne Phillippe Parreno og Pierre Huyghe.

M/M Paris

Mathias Augustyniak (f. 1967) og Michael Amzalag (f. 1968) er begge uddannet på Ecole Nationale Superieure des Arts Decoratifs i Paris. Bureauet M/M (Paris) blev grundlagt i 1992. Duoen startede med design af pladecovers, men allerede året efter i 1993 skabte de deres første kampagne i forbindelse med den verdensomspændende lancering af Yohji Yamamotos Y-serie.

Siden har de designet kampagner for bl.a. Jil Sander, Balenciaga, Givenchy og Calvin Klein. Mange af deres projekter i 1990’erne er skabt i samarbejde med mode- og kunstfotograferne Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin. I 2001 blev de art directors og kreative konsulenter for Vogue, og fra 2006 fungerede de som kreative konsulenter for Purple Fashion og i årene efter tilsvarende for Arena Homme og siden også for Interview Magazine.

Mellem 1997 og 2001 arbejdede M/M som gæsteprofessorer ved École cantonale d’art de Lausanne i Schweiz. I 2000 samarbejdede de med kunstnerne Pierre Huyghe og Philippe Parreno om projektet No Ghost Just A Shell og arbejdede igen sammen med Huyghe i 2002 i forbindelse med formgivningen af Café Etienne Marcel i Paris. I 2004 designede de scenografien til Éric Vigners iscenesættelse af den barokke opera Antigona af Tommaso Traetta, hvorfra de instruerede kortfilmen Antigone Under Hypnosis.

I 2008 havde de deres første udstilling på Centre Pompidou under titlen Vision Tenace. I 2017 skabte de udstillingsdesignet til Francesco Vezzolis udstilling på Fondazione Prada i Milano.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +