MorgenDAC: Hvem skal bo i hovedstaden?

Det er blevet dyrere at bo i København – og for dyrt for mange. Det vil regeringen gøre noget ved. Vi spørger boligminister Christian Rabjerg Madsen, om alle skal kunne bo i København – og hvordan det kan lade sig gøre.

Christian Rabjerg Madsen. Foto: Steen Brogaard

Tidspunkt:

30.08.2022 kl. 08.15 – 09.15

Arrangeret af:

Dansk Arkitektur Center

Sted:

DAC, BLOX, Bryghuspladsen, København K

Det københavnske boligmarked er blevet utilgængeligt for en stadigt voksende gruppe af mennesker. De stigende priser tvinger simpelthen flere til at bosætte sig længere væk fra byen. Derfor ser regeringen bl.a. gerne flere billige almene boliger, så både sygeplejersken og politimanden har råd til at bo i hovedstaden.

Men kan det overhovedet lade sig gøre at skabe boliger, der faktisk er betalelige og for hvem skal de være det? Er almene boliger den bedste løsning eller skal vi lede efter helt andre værktøjer, når det kommer til hovedstadens boligpolitik?

Vi spørger indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen, hvilke potentialer han ser i alternative boligformer og finansieringsmodeller, om vi kan genstarte andelsmarkedet og om vi i det hele taget skal finde eller opfinde andre måder at bo billigere på.

Og så spørger vi ham, hvem der egentlig skal bo i de billige københavnske boliger, når efterspørgslen på boliger overstiger udbuddet. Kan vi bygge os til, at alle skal kunne bo i København, hvis de vil?

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler vi beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden.

Bliv opdateret til en klog morgenkaffe hver tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.

Efter arrangementet har du mulighed for at se vores aktuelle udstillinger inden huset åbner eller besøge DAC Café.

Husk, at du kan lytte til podcasts fra tidligere MorgenDAC-events dac.dk

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +