MorgenDAC i Aalborg: Er det slut med parcelhusdrømmen?

Parcelhuset er danskernes absolutte boligfavorit. Men boligformen passer i sin nuværende form ikke ind i den nødvendige bæredygtige omstilling. Langt fra. Så bliver vi nødt til helt at genopfinde vores boligdrømme, og må vi droppe at drømme om parcelhuset?

Mette Mechlenborg og Alvaro Arriagade

Mette Mechlenborg og Alvaro Arriagade. Collage: DAC.

Tidspunkt:

5. december 2023 kl 08.15 – 09.15

Sted:

Utzon Center Slotspladsen 4, Aalborg

Arrangeret af:

Dansk Arkitektur Center

Det er godt halvdelen af danskere, der bor i parcelhus – og oven i det kommer alle dem, som drømmer om at gøre det. Sådan har det været i årtier, selvom vi faktisk også ynder at gøre grin med boligformen, dens Weber-grill, trampoliner og småborgerlighed. Danmark er et parcelhusland.

Kom med til denne særudgave af MorgenDAC, hvor vi tager til Aalborg for at forstå boligdrømmene lidt bedre. For hvad sker der med forestillingen om det gode liv, når vi bliver tvunget til at bygge mere bæredygtigt? Når vi skal bruge andre materialer og i virkeligheden burde bo både mindre og tættere på hinanden, så vi bruger færre ressourcer og efterlader mere plads til biodiversiteten?

Sammen med seniorforsker ved AAU BUILD, Mette Mechlenborg, og direktør for By og Land i Aalborg Kommune, Alvaro Arriagade, diskuterer vi, hvad det er, der gør parcelhuset så særligt, og om danskerne overhovedet kan forandre deres boligdrømme? Eller om vi i stedet kan genopfinde parcelhuset på en måde, der passer til nutidens vilkår og måske samtidig giver os noget helt andet, end vi troede?

Lars Fjendbo Møller fra Dansk Arkitektur Center er vært.

OBS! Denne MorgenDAC foregår på Utzon Center, Slotspladsen 4, i Aalborg.

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler MorgenDAC beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe hver tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.

Husk, at du kan lytte til podcasts fra  tidligere MorgenDAC-events, som udgives i podcasten Byen forfra. Søg på Byen forfra, der hvor du lytter til podcast, eller find podcasten her.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +