MorgenDAC: En tæt by uden at bo tæt?

Hvordan ser bybilledet ud, når vi arbejder hjemme, køber ind på nettet eller flytter helt væk? Pandemien har udfordret idealerne for, hvordan vi vil bo og leve – og måske kan vi allerede se det i arkitekturen?

MorgenDAC afholdes hos Dansk Arkitektur Center i BLOX. Foto: Rasmus Hjortshøj.

Tidspunkt:

11.05.2021 kl. 08.15 – 09.15

Arrangeret af:

Dansk Arkitektur Center

Sted:

DAC, BLOX, Bryghuspladsen, København K

Den tætte by er blevet et ideal i arkitekturen. En forudsætning for bæredygtighed og byens liv. Men pandemien rev med et snuptag byens fordele ned fra bordet, da andre mennesker forvandlede sig til en trussel på livet.

Spørgsmålet er, om corona, ligesom pest, kolera og andre pandemier, har kraft nok til at ændre idealerne for måden, vi bygger, arbejder, rejser og bor på? Når tæthed skaber problemer i stedet for at løse dem, når vi ikke må sidde tæt på kontoret og når vi heller ikke længere behøver at bevæge os ud ad døren?

I årets allerførste MorgenDAC ser vi på, hvordan idealer i byudviklingen forandrer sig under pres fra tidens store dagsordener, klima, økonomi og pandemier. Hvad sker der, når idealerne bryder med hinanden, når vi vil have en tæt by uden at bo tæt, når vi vil have natur og frirum uden at bo på landet og når der ikke er turister til at holde liv i souvenirbutikker og restauranter?

Arkitekturanmelder ved Berlingske, Holger Dahl, og Rikke Juul Gram, arkitekt MAA, kreativ direktør og partner i Schønherr, er klar med både diagnose og fremtidsudsigter for byen og dens arkitektur.
Dagens vært er Anne Katrine Harders.

MorgenDAC

Et ugentligt event for alle, der engagerer sig i byens udvikling – eller gerne vil det.

Over en kop kaffe graver vi ned i et aktuelt emne i behagelige omgivelser. Vi har fokus på samtalen, hvor du får en nuanceret opdatering på de mest aktuelle spørgsmål i arkitektur og byudvikling. I løbet af en lille time vil du få de vigtigste, sjoveste eller mest overraskende perspektiver – og blive klædt på til at snakke med andre om dem.

Du kan lytte til podcasts fra tidligere MorgenDAC-events via dac.dk/podcasts

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +