NATURE MATTERS

Kom og se den undersøgende udstilling af MATTERS Arkitekter, som i tegninger og modeller arbejder med at skabe rum, der opfordrer brugeren til at være til stede i naturen på en nærværende og sansende måde. Udstillingen kan ses i Arkitektforeningens stueetage frem til den 9. august.

Illustration: MATTERS Arkitekter

Tidspunkt:

Udstillingen åbner den 15.06.2022 Kl. 15:00

Sted:

Arkitektforeningen, Åbenrå 34, 1124 København K

Arrangeret af:

MATTERS i samarbejde med Arkitektforeningen

Byerne vokser omkring os. Vores boliger indeholder umiddelbart alt hvad hjertet begærer. Vi ender med at sidde indelukket bag en skærm og leve livet i tætsluttende bygninger, uden frisk luft og med dårligt dagslys. Folkesygdomme som stress, angst og depression er blevet en naturlig del af vores liv og ligger som en tung dyne hen over vores samfund. Man kan spørge sig selv hvordan vi nåede herhen?

Som arkitekter ser vi det hos MATTERS som vores ansvar og fornemste opgave at skabe rum, der øger livsværdien i brugerens hverdag og reetablerer et forhold mellem natur, sted og de rum, hvori vi konstruerer og opholder os de fleste timer af vores liv. Vi er interesserede i samspillet mellem mennesket og stedet, og er drevet af ønsket om at bidrage til at finde det, der gør det enkelte sted særligt. Enhver destination/sted har en unik sammensætning af stedbundne fortællinger og potentialer.

I de senere år har der været voksende interesse for at opleve og opholde sig i naturen. Det har medført, at et stigende antal mindre bygninger og anlæg er blevet opført til brug for diverse naturoplevelser på land og ved vand, så som shelters, udkigstårne, bålhytter, saunaer og badefaciliteter med mere.

Interessen for naturoplevelser forventes at stige, derfor vil der komme et øget behov for faciliteter i naturen. Det er vigtigt, at der sættes fokus på, hvordan disse bygninger indgår i naturoplevelsen – uden at ødelægge naturen vel at mærke. Udstillerne vil inspirere til, at også bygninger i den lille skala opføres med visionær arkitektur.

I udstillingen indgår illustrationer, fotografier og modeller af MATTERS’ værker med udgangspunkt i konkrete steder på Bornholm.

Om Udstillingen

NATURE MATTERS er et uddrag af skitseprojektet ’Vi mødes i det grønne’. Dette projekt arbejder netop med at skabe sammenhæng mellem natur og menneske.

Projektet er blevet udviklet i tæt samarbejde med 4-Kløver Klyngen, der består af Klemensker, Rø, Aarsballe og Nyker. Med baggrund i en række workshops og ture i det grønne med Klyngens beboere, er stedernes potentialer og muligheder blevet vendt og drejet og nøje udvalgt i forhold til hvordan de kan skabe størst mulig værdi og glæde for brugerne.

Udstillingen kan ses i Arkitektforeningens stueetage frem til den 9. august.

Om MATTERS

MATTERS ARKITEKTER har fokus på stedsspecifik arkitektur, der forholder sig til og vokser ud af konteksten. For MATTERS arkitekter, er det altid brugeren, identiteten, sanseligheden, oplevelsen og bæredygtigheden, der er omdrejningspunkt for projekterne. Uanset skala og type har alle projekter i deres optik et unikt potentiale for at danne platform for menneskelig aktivitet og meningsfulde relationer.

MATTERS har modtaget priser i både internationale og nationale arkitektkonkurrencer og i 2016 modtaget Dreyers Fond for nyetablerede arkitektfirmaer.
MATTERS blev grundlagt i 2014 af arkitekterne Lotte Rønne og Marie-Louise Holst.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +