Netværksmøde: Bæredygtighed og skønhed

Klima-, forurenings- og biodiversitetskrisen er ikke kun et teknologisk, men også et æstetisk spørgsmål. For bæredygtighed og æstetik hænger tæt sammen. Oplæg og diskussion ved arkitekt MAA og professor MSO Nicolai Bo Andersen om bæredygtighed og skønhed. Det sker som en del af det gratis og medlemsdrevne Sustainable Development Goals Netværk.

Pantheon i Rom står endnu. Foto: Nicolai Bo Andersen

Tidspunkt:

Den 23. august kl. 16-18.00

Arrangeret af:

Arkitektforeningen

Sted:

Arkitektforeningen, Åbenrå 34, København K

Kontakt

Dorte Sibast

Udviklingschef i Akademisk Arkitektforening

+45 26 71 90 17

ds@arkitektforeningen.dk

FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling er højaktuelle og udgør tilsammen et vigtigt fælles afsæt i den grønne omstilling. I det gratis netværk Sustainable Development Goals Netværk undersøger vi, hvad arkitekter kan gøre for at hjælpe med at opnå dem.

Med et oplæg ved Nicolai Bo Andersen, arkitekt MAA og professor MSO på Det Kongelige Akademi – Center for Bæredygtig Bygningskultur, sætter dette netværksmøde fokus på, hvorfor skønheden er uadskillelig fra en fremtidig bæredygtig udvikling.

“Det vil være naivt at tro, at vi kan løse den accelererende økologiske krise med et hurtigt teknologisk fix. Da fuld afkobling af økonomisk vækst og ressourceforbrug ikke er mulig, kræver initiativer for en bæredygtig fremtid ikke kun teknologiske forbedringer, men også ændringer i forbrug og social praksis. Der er brug for, at vi grundlæggende ændrer vores handlemønstre og værdigrundlag.”

Sådan lyder afsæt for Nicolai Bo Andersens oplæg om skønhed og bæredygtighed, som vil diskutere relationen mellem bæredygtighed og æstetik og argumentere for, at klima-, forurenings- og biodiversitetskrisen ikke kun er et teknologisk, men også et æstetisk spørgsmål. Bæredygtighed og æstetik hænger tæt sammen, men hvad betyder begrebet æstetik egentlig? Og hvilken betydning kan skønhed have i en fremtidig bæredygtig bygningskultur?

Efter oplægget vil der være god tid til debat.

Nicolai Bo Andersen er arkitekt MAA og professor MSO på Det Kongelige Akademi – Center for Bæredygtig Bygningskultur. Læs mere om Center for Bæredygtig Bygningskultur her

Kontakt

Dorte Sibast

Udviklingschef i Akademisk Arkitektforening

+45 26 71 90 17

ds@arkitektforeningen.dk

Bliv en del af Sustainable Development Goals Netværk

Læs mere

FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling er højaktuelle og udgør tilsammen et vigtigt fælles afsæt i den grønne omstilling. Med dette gratis medlemsnetværk undersøger vi, hvad arkitekter kan gøre for at hjælpe med at opnå dem.

Kursus: Unboxing Carbon

Læs mere

Hvad er indlejret CO2? Kender du din bygnings CO2aftryk? Og ved du, hvordan du kan minimere dette aftryk i designprocessen? Kom på firetimers lynkursus med Martha Lewis, Head of Materials hos Henning Larsen. Det sker den 7. oktober.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +